Data Engineer

Data

Heb jij affiniteit met de maatschappelijke thema’s die zich voordoen binnen de technologische industrie en wil je met jouw expertise met data direct inzichtelijk maken wat dit betekent voor de lidbedrijven van FME? Wil je jouw kennis en expertise verder ontwikkelen binnen een professionele, ambitieuze en uitdagende omgeving? Dan is FME op zoek naar jou!

FME

FME is de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie. FME laat iedereen ervaren dat technologie de wereld beter maakt. Technologie maakt ons sterker. Het voedt ons, houdt ons gezond en veilig. Zodat we klaar zijn voor de uitdagingen van morgen.

We komen op voor onze  leden en helpen ze met ondernemen, onderzoeken, verbeteren, vernieuwen en innoveren.

Onze 2.200 leden zijn technostarters, handelsbedrijven, middelgrote en kleine industrie (mki) en grote industrie/multinationals die actief zijn in de sectoren metaal, elektronica, elektrotechniek en kunststof. Verder zijn er 30 brancheverenigingen aangesloten. 

Met 140 professionals ondersteunen we onze lidbedrijven bij alle aspecten van hun bedrijfsvoering. Dit doen we op dit moment met name vanuit huis. 

Om het team van Market & Data Analytics (M&DA) te versterken, zijn we op zoek naar een: 

Data Engineer (32-40 uur per week)
 

De functie

Als data engineer bij FME speel je een cruciale rol bij het ontsluiten van (nieuwe) data naar een datamodel. Je bent direct betrokken bij de maatschappelijk thema’s die zich voordoen binnen de technologische Industrie en wat dit betekent voor onze lidbedrijven. Zo kan je wellicht een dataset van het mbo ontsluiten zodat de leden inzichtelijk hebben hoeveel studenten de arbeidsmarkt opkomen, waar zij hun opleiding volgen en welke vaardigheden zij daar opdoen. Dat helpt de leden om werving en selectie strategieën te definiëren en misschien zelfs de locatie van een nieuwe fabriek te kiezen. Of je helpt ons om de productiesystemen van onze leden aan te sluiten op een centrale datahub, zodat we met de grotere dataset predictive maintenance kunnen aanbieden aan de leden.

Werkzaamheden

 • De Azure omgeving onderhouden (DataFactory, LogicApps, SQL Databases, DataLakeStore, etc.)
 • (Nieuwe) applicaties en databronnen ontsluiten
 • De data koppelen in het centrale datamodel
 • Het centrale datamodel onderhouden en uitbreiden
 • Inrichten en beheren van rollen en rechten
 • Het adviseren van collega’s bij gebruik van gegevens in het datawarehous
 • Proactief suggesties aandragen en oppakken voor verbetering en het creëren van meerwaarde voor FME en haar leden
 • Het vertalen van business eisen en wensen naar data producten
 • Bijdragen aan de doelstelling van FME om een datagedreven organisatie te zijn

Het team

Het team M&DA, bestaande uit 8 collega’s, ondersteunt de data gedreven ambitie van FME en haar leden. De werkzaamheden zijn gericht op het gebied van data engineering, data analytics, dashboarding, data storytelling en leden- en statistisch onderzoek. Er worden nieuwe producten ontwikkeld en de bestaande dienstverlening wordt verbeterd. Verder wordt er leden-, markt- en economisch onderzoek op basis van unieke datasets gedaan. De focus richt zich daarbij steeds meer op vooruitkijken, voorspellen, scenario analyses en op het ontsluiten van nieuwe databronnen om met behulp van slimme algoritmes meerwaarde te bieden voor individuele leden. 

Jouw profiel 

Je beschikt over uitstekend cijfermatig inzicht, bent analytisch sterk en in staat data in een breder perspectief te plaatsen. Je weet de goede vragen te stellen om zodoende te beschikken over de informatie die nodig is. Je bent een teamplayer die zijn/haar collega’s kan adviseren, maar ook samen naar oplossingen zoekt. Tot slot ben je kritisch en nauwkeurig en is uitdagen en ontwikkelen voor jou vanzelfsprekend. 

Functie-eisen 

 • Je hebt minimaal een hbo/academisch werk- en denkniveau.
 • Je hebt minimaal drie tot vijf jaar relevante werkervaring.
 • Je beschikt over ruime ervaring met de Microsoft Azure stack, het ontsluiten van databronnen en het opzetten en onderhouden van data modellen. 
 • Je hebt aantoonbare ervaring met programmeertalen, zoals Python.

Wij bieden

Een uitdagende positie binnen een gedreven en collegiale werkomgeving met veel vrijheid voor initiatief en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Met een ambitieuze meerjarenstrategie om dé datagedreven vereniging van Nederland te zijn, biedt FME je een omgeving waar je als data engineer echt het verschil kan maken. We bieden uitstekende arbeidsvoorwaarden met onder meer 40 verlofdagen, goede thuiswerkfaciliteiten en een uitstekende pensioenvoorziening. Daarnaast kom je terecht in een energiek en snel groeiend team: kortom een prima work-life-balance bij een dynamische werkgever. 

Salaris 

Wij bieden een salaris aan van minimaal € 3.065,- tot een maximum salaris van € 5.545- op basis van een fulltime dienstverband.  

Belangstelling?

Stuur je sollicitatie met motivatie naar joyce.keizer@fme.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.