arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar
Geld

FME Beloningsbenchmark

Tool

Wil je beloningen van jouw medewerkers vergelijken met andere bedrijven in de technologische industrie? Met de FME Beloningsbenchmark heb je altijd actueel inzicht in salarissen en andere type beloningen. Deze tool is exclusief voor FME-leden en onderdeel van het FME-lidmaatschap.

In een interactief online dashboard kun je beloningen van verschillende functies eenvoudig met elkaar vergelijken. Denk hierbij aan brutosalaris, maar ook andere maandelijkse en jaarlijkse vergoedingen, zoals 13e maand, ploegendienst- of persoonlijke toeslag. Ook krijg je inzicht in de verdeling van de salarisstructuur, startsalarissen en stagevergoedingen. Daarnaast kun je eenvoudig filteren op cao, leeftijdscategorie en provincie zodat jouw organisatie met een zo relevant mogelijke groep vergeleken wordt.

Gegevens al aangeleverd? Ga direct naar Beloningsbenchmark

Gebruikmaken van de FME Beloningsbenchmark?

De bron voor de benchmark zijn de beloningsgegevens van de FME-leden. Als je de beloningsgegevens van jouw organisatie hebt geüpload, krijg je een jaar lang onbeperkt toegang. Daarna vragen we je om jouw gegevens opnieuw aan te leveren, zodat de jaarlijkse veranderingen worden meegenomen. Procentuele en nominale cao-verhogingen worden, indien van toepassing, elke maand geïndexeerd. Hierdoor is de benchmark altijd het meest actueel.

LEVER JE GEGEVENS AAN

Als je geen gegevens wilt uploaden naar FME, maar wel de resultaten van de FME Beloningsbenchmark in wilt zien, dan is dat mogelijk voor een bedrag van € 1.950,-. Dit is exclusief mogelijk voor FME-leden.

Voordelen FME Beloningsbenchmark

  • Relevant
    De FME Beloningsbenchmark is toegespitst op functies in de technologische industrie.
  • Interactief
    De FME Beloningsbenchmark biedt de mogelijkheid om zelf selecties te maken die voor jou interessant zijn. 
  • Actueel
    De FME Beloningsbenchmark wordt continu geüpdatet, zodat je altijd toegang hebt tot de meest actuele cijfers. 

FAQ's

We hebben een aantal vragen en antwoorden onder elkaar gezet, zodat je nog meer informatie uit de FME Beloningsbenchmark weet te halen.

BEKIJK DE FAQ's

"Wij gebruiken de FME Beloningsbenchmark om met managers en medewerkers om een realistisch beeld voor beloningen neer te zetten. Alle HR-experts bij Koninklijke Boon Edam hebben een inlog en kunnen actuele benchmarkcijfers in een dashboard gemakkelijk naar voren te kunnen toveren tijdens een gesprek, daarbij spreken feiten snel over de emotie heen. Daarnaast gebruiken we de gegevens van de FME Beloningsbenchmark om onze salarisschalen te toetsen aan de sector. Salarissen bewegen mee met de arbeidsmarkt, maar door ons consistent te focussen met de structurele gegevens van FME blijft ons beloningsbeleid op de lange termijn marktconform en betaalbaar."

Pjotr Hoekstra Group HR Manager | Royal Boon Edam

Download de factsheet

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten