arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar
Manager

FME Leiderschapsontwikkeling

Dienst

Zijn leidinggevenden in jouw organisatie voldoende uitgerust om innovatiekracht, verbeterinitiatieven en het ontwikkelen van talenten van medewerkers zo optimaal mogelijk in de organisatie te faciliteren?

Begin ten eerste bij jezelf! Dé manier van leiderschap die werkt is voorbeeldgedrag. Iedere medewerker, maar zeker het management en de leidinggevenden van de organisatie, vervullen hierin een sleutelpositie.

Onze visie op leiderschap is dat iemand een leider is wanneer hij (of zij; hierna hij) weet waar zijn sterke punten liggen, zich kwetsbaar durft op te stellen, talenten om hem heen aanspreekt en op positieve wijze optimale resultaten kan boeken. 

Waar sta jij als leider? Wat vraagt jouw organisatie? Welk soort leiderschap wil je ontwikkelen? Bij FME werken we met drie vormen van leiderschapsontwikkeling:

Management Development

Individuele & teamcoaching
Het optimale uit de samenwerking halen klinkt makkelijker dan het is. Een managementteam moet continu scherp blijven. Ontwikkelingen van buitenaf, als ook ontwikkelingen van de interne organisatie, maken het een complex speelveld. De scherpte terugbrengen in jouw managementteam? Samen bepalen we de beste aanpak voor jullie. Dit kan een combinatie zijn van individuele en team gerichte coaching en begeleiding.

Leidinggeven doe je zo

Praktische training
Niemand is hetzelfde en dat maakt leidinggeven nou zo leuk! En ingewikkeld, ja dat ook. Deze training leert leidinggevenden:

  • Dat leiderschap per definitie wendbaar moet zijn
  • Dat medewerkers bepaalde voorkeuren hebben qua communicatiestijl en gedrag en dat die niet voor iedereen gelijk zijn
  • Hoe ze faciliterend kunnen zijn aan de prestaties van hun teamleden
  • Het verschil tussen leiderschap en management
  • Hoe ze de ontwikkeling van het team bevorderen
  • Hoe ze de betrokkenheid van de medewerkers beïnvloeden
  • Hoe belangrijk werkplezier is, ook tijdens de training 

Leiderschap in teams

Teamworkshop
Stel: alle leidinggevenden zijn getraind, maar toch verloopt de samenwerking in ploeg A veel beter dan in ploeg B. Samenwerking in teams loopt goed wanneer er begrip is voor elkaar, een gezamenlijk doel is en medewerkers elkaar nodig hebben om dat doel te realiseren.
In deze teamworkshop gaan we met ploeg B om tafel. Na afloop van de sessie zorgen we ervoor dat iedereen met meer begrip voor elkaar en ieders rol de deur uitloopt. Deze aanpak is kort en krachtig en geeft het team een boost in de samenwerking. 

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten