arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar
Kennis & Advies

FME Lean Trainingen

Product

FME organiseert diverse Lean Trainingen, workshops en opleidingen voor elk niveau (Green of Black Belt). Of je nu helemaal aan het begin van een mogelijk Lean-traject staat en je wilt je verdiepen in de terminologie en de gevolgen, of je bent al wat verder ingewerkt met Lean of je bent al bijna een expert, FME heeft de juiste training of opleiding voor jou als FME-lidbedrijf..

Om lean te leren moet je lean doen! 

FME biedt twee soorten trainingen aan: Green Belt en Black Belt. 

Green Belt: 
De deelnemers worden opgeleid tot interne Lean begeleiders en in korte tijd klaargestoomd om samen met collega’s werkprocessen binnen de eigen organisatie zelfstandig te verbeteren.

De opleiding is enerzijds gericht op het verbreden van de (basis)kennis over lean en het denken in processen. Anderzijds ligt de focus op het leren begeleiden van verbetertrajecten met als primair doel: mensen bewegen tot resultaten. De insteek van de opleiding is praktisch van aard: leren, ervaren en doen. We besteden ruimschoots aandacht aan praktijkcases vanuit de eigen organisatie. Door middel van intervisie word je uitgedaagd om je sneller, effectiever en duurzamer te blijven ontwikkelen, waardoor de verbeterkennis binnen de organisatie gedeeld en geborgd wordt. Deelnemers voeren parallel aan de opleiding een praktijkopdracht uit waarmee ze, samen met een verbeterteam dat hen begeleidt, laten zien in staat te zijn het geleerde succesvol in praktijk te brengen.

Black Belt:

Deze opleiding bestaat uit vijf modules van telkens twee dagen. Ten opzichte van de Green Belt Opleiding Lean kenmerkt deze opleiding zich niet alleen door de grotere diepgang, maar tevens door de uitvoeriger behandeling van specifieke lean-elementen en -methoden (zoals visueel management) en de aspecten van (lange termijn) lean-organisatieontwikkeling. Daarnaast stelt deze groep van deelnemers uit verschillende organisaties de deelnemers in staat maximaal van elkaar te leren.

Met als gevolg: gepassioneerde en enthousiaste Lean begeleiders, heel veel mensen in beweging en een veelvoud aan praktische, succesvolle toepassingen in tal van processen.

Deze trainingen worden aangeboden door FME College. FME College is door Cedeo gecertificeerd.

Enthousiast geworden? Onze medewerkers staan graag voor je klaar om je vragen te beantwoorden. 

 

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten