arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

3D-geprinte onderdelen voor verpakkingsmachines

21 november 2019
Ultimaker

Ultimaker, wereldleider op het gebied van desktop 3D-printen, en Gerhard Schubert GmbH, marktleider voor top-loading packaging machines (TLM), slaan de handen ineen om onderdelen voor machines op locatie te printen. De machines van Gerhard Schubert GmbH zijn modulair en nieuwe specifieke onderdelen kunnen dankzij 3D-printen snel en eenvoudig gefabriceerd en geïnstalleerd worden.

Op deze manier wordt het productieproces in verschillende sectoren, waaronder de voedings-, cosmetica- en geneesmiddelensector, flexibeler. Met de op maat gemaakte producten, die met behulp van Ultimaker worden geproduceerd, kunnen klanten van Schubert maximale productiviteit behalen. Daarnaast voorkomen zij logistieke en transportproblemen en is de uptime van machines gegarandeerd.

Gerhard Schubert GmbH brengt onze visie van gedistribueerd printen in de praktijk.

Digitaal warehouse voor 3D-printontwerpen

Net als veel andere bedrijven vertrouwen bekende merken als Ferrero, Nestlé en Unilever op de verpakkingsmachines van Gerhard Schubert GmbH. Deze machines staan bekend om hun flexibiliteit, effectiviteit en betrouwbare technologie. Het Duitse bedrijf heeft geïnvesteerd in het creëren van een digitaal warehouse en 3D-printers van Ultimaker. Hiermee wordt de modulaire opzet van de machines, waarbij bijvoorbeeld mallen regelmatig worden verwisseld (in het voorjaar chocoladepaashazen, in het najaar chocoladekerstmannen), naar een nog hoger niveau getild. Hiermee kunnen klanten op ieder moment functionele onderdelen vervaardigen en gericht voorspellen wanneer een nieuw onderdeel klaar is om te installeren.  

"We kozen voor Ultimaker omdat de printers gemakkelijk te gebruiken zijn en een hoge kwaliteit leveren."

Blij met de samenwerking

Marcus Schindler, hoofd van Materials Management bij Gerhard Schubert GmbH en CEO van Schubert Additive Solutions GmbH, is erg blij met de samenwerking: "We kozen voor Ultimaker omdat de printers gemakkelijk te gebruiken zijn en een hoge kwaliteit leveren. Daarnaast maken de 3D-printers van Ultimaker het mogelijk om met een breed assortiment aan materialen te printen en is er geen post processing nodig met FFF printed format onderdelen. In ons digitale warehouse kunnen klanten het ontwerp selecteren dat zij nodig hebben voor hun machine. Vervolgens wordt het gecertificeerde .gcode bestand naar de Ultimaker S5 gestuurd, die wij voor hen beschikbaar hebben. De klanten betalen maandelijks een kleine bijdrage voor toegang tot het platform. Ze zijn erg blij met de flexibele hulp die we bieden door het ontwerpen van unieke onderdelen die passen bij de vraag uit de markt."

Vullen van het digitale warehouse

Jos Burger, CEO van Ultimaker: "Gerhard Schubert GmbH brengt onze visie van gedistribueerd printen in de praktijk. Het bedrijf ontwerpt onderdelen op een centrale locatie, maar het printen gaat lokaal, nadat de ontwerpen zijn gedeeld. We zijn trots op onze samenwerking met deze Duitse gigant en dat wij hen onze productie-oplossingen en -services kunnen bieden. Met onze hulp kunnen de pioniers bij Gerhard Schubert GmbH zich concentreren op het vullen van het digitale warehouse, waarbij ze hun klanten de toekomstbestendige verpakkingsmachines kunnen bieden die de constant veranderende industrie nodig heeft."

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten