arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

3D-printen van een robot-gripper

26 juli 2018

Voor verschillende robot-grippers maakt AWL gebruik van 3D-printen. Dit maakt het mogelijk om maatwerk te bieden en om sneller machines op te leveren.

De samenwerking tussen mensen en robots wordt steeds belangrijker. Collaboratieve automatisering stelt mensen en robots in staat om hun unieke en sterke punten samen te brengen. Mensen bieden proceskennis, inzicht en flexibiliteit. Robots leveren een onvermoeibaar uithoudingsvermogen voor repeterende taken.

AWL laat wereldwijd haar klanten in de maakindustrie de hoogste productiviteitsniveaus bereiken door het leveren van slimme en betrouwbare oplossingen op het gebied van high-end automatisering, robotisering en verbindingstechnologieën.

3D-printen en bin picking

Eén van de taken van een robot is bin picking; het pakken van objecten die willekeurig in een doos of op een pallet liggen. “Voor bin picking is het belangrijk om de juiste scanner te selecteren voor de lokalisatie van onderdelen. Geavanceerde simulatie van de route en het ontwerpen van een goede gripper voor optimale picking is nodig om botsingen te voorkomen en het succes te verbeteren. Hoog tempo en precisie worden gerealiseerd door geavanceerde algoritmen en een customized contour gripper”, aldus Luuk Nollet, development engineer bij AWL.

Voor verschillende robot-grippers maakt AWL gebruik van 3D-printen. Met deze techniek kan AWL complexe onderdelen met een hoog slagingspercentage oppakken en zeer nauwkeurig wegleggen. Daarnaast wordt 3D-printen ingezet om complexe maatwerkonderdelen eenvoudig te produceren en integreren in hun machines. Dit maakt het mogelijk om enerzijds maatwerk te bieden en anderzijds sneller machines op te kunnen leveren.

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten