arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

50.000 leerlingen volgden Make Tech Yours technieklessen

14 juni 2023
Summer of tech

Technologie helpt je de zomer door. Het bevriest je ijsjes, laat je airco draaien en er zijn zelfs robots die het zwembad voor je schoonmaken. Ruim 50.000 kinderen ontdekten dit soort technologie al dit jaar, want zij volgden een unieke techniekles, mede mogelijk gemaakt door FME en haar lidbedrijven.

In de Make Tech Yours Digi-doener lessen - ontworpen door leerlingen in samenwerking met tech ambassadeurs van FME-lidbedrijven - gaan leerlingen op ontdekkingstocht in de wereld van tech. De kant-en-klare lessen gaan bijvoorbeeld over augmented en virtual reality, robotica, microchips, verlichting of besturingssystemen.

Unieke serie technieklessen

Ruim 50.000 leerlingen hebben al gebruik gemaakt van deze lessen. Daamee is FME goed op weg naar het doel van 100.000 leerlingen in een jaar tijd. Inmiddels staan er acht lessen live, en binnenkort volgen er nog twee. Daarmee is een unieke serie technieklessen gerealiseerd.

Bekijk het lesmateriaal en deel het met docenten en leerlingen

Make Tech Yours Digi-doeners

Via het FME-initiatief UpgradeNL ontwikkelen we in samenwerking met lidbedrijven Make Tech Yours Digi-doeners. Dit is een speciale reeks van tien lessen voor leerlingen van 10 tot 14 jaar (groep 7,8 van het basisonderwijs en klas 1, 2 van het voortgezet onderwijs). Veel scholen maken al gebruik van dit lesprogramma.

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten