arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Aalberts investeert in milieuvriendelijke gebouwen

30 januari 2020
Aalberts

Aalberts investeert in twee distributiecentra in de Benelux voor de milieuvriendelijke bouwmarkt. Aalberts bedient huiseigenaren en gebruikers van gebouwen met technologieën die efficiënt werken, terwijl zo min mogelijk energie wordt gebruikt. De totale gecombineerde investering van Aalberts voor de komende 4 jaar zal ongeveer € 60 miljoen bedragen in grond, gebouwen en uitrusting.

De investeringen ondersteunen en sturen de bedrijfsplannen, waardoor op de lange termijn aandeelhouderswaarde wordt gecreëerd. Zoals gepresenteerd tijdens de Capital Markets Day in december 2019, zal Aalberts de focus verder verfijnen door portfolio-optimalisatie en versnelling van de organische groei- en innovatieplannen.

Bouwlocaties 

De bouw van het nieuwe distributiecentrum is gestart op de bestaande locatie in Herentals, België, om de groei van de leidingsysteemactiviteiten te vergemakkelijken, gecombineerd met verbeterde efficiëntie van de supply chain en lay-out. Uitgerust met zonnepanelen, warmtepompen en vloerverwarming, zal dit distributiecentrum zeer energiezuinig zijn. Het voormalige distributiepunt zal worden getransformeerd om de productiecapaciteit uit te breiden en nieuwe technologieën te implementeren.

De bouw van een nieuw productie- en distributiecentrum, kantoor en academie is ook gestart voor de hydraulische stroomregeling van Aalberts in Almere, Nederland. Deze ultramoderne, duurzame (BREEAM) faciliteit stelt Aalberts in staat om klanten nog beter te bedienen, de productie- en supply chain te stroomlijnen en te verbeteren en meer efficiëntie en groei te bereiken. De nieuwe locatie zal de productie van de innovatieve druk- en opslagtechnologie voor de snelgroeiende milieuvriendelijke bouwmarkt vergemakkelijken. De Hydronic Flow Control Academy van Aalberts zal worden gebruikt om partners, installateurs en gebouweigenaren te trainen in het realiseren van het hoogste niveau van energie-efficiëntie in gebouwen.

Bron: Aalberts

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten