arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Advocaten Nurten Bulut en Lindsay Hopmans over juridisch advies van FME

6 augustus 2019
Vrouwe Justitia

"Wij zijn jouw bedrijfsjurist"

Hoe zorg je ervoor dat anderen je product niet namaken? Kun je een distributiecontract beëindigen als je ontevreden bent over een dealer? Wat zijn de eisen voor een goede dossieropbouw? Stuk voor stuk juridische vragen waar FME Advocaten bij kan helpen. Advocaten Nurten Bulut en Lindsay Hopmans vertellen.

Als ondernemer wil je waterdichte contracten en duidelijkheid over de juridische risico's. Wat kan FME Advocaten betekenen?

Lindsay: "Eigenlijk zijn wij de eigen juridische afdeling van elk lidbedrijf. We kunnen adviseren over alle juridische onderwerpen waar de lidbedrijven tegenaan lopen. Ook kunnen wij bedrijven voorzien van de juiste juridische documenten en informatie en helpen bij het beoordelen van voorstellen van (potentiële) partners op verborgen risico's. En dat alles bijna altijd zonder kosten voor de advisering en ondersteuning."
Nurten: “De advocaten bij FME hebben allemaal een specialisatie. Zo is Lindsay gespecialiseerd in commerciële contracten en ik in arbeidsrecht.”

Linday en Nurten
Lindsay Hopmans en Nurten Bulut, beiden advocaat bij FME

Over welke actuele thema’s krijgen jullie veel vragen?

Nurten: "Ik krijg regelmatig vragen over de Wet werk en zekerheid (Wwz). Sinds de invoering van deze wet is het arbeidsrecht drastisch veranderd. De Wwz verlangt een goede dossieropbouw van een werkgever als die een ontbinding van de arbeidsovereenkomst wil voor een disfunctionerende werknemer. Ik kan werkgevers handvatten geven voor het opbouwen van een goed dossier.
Lindsay: “De wereld verandert razendsnel. Dit heeft ook invloed op de juridische risico’s als je producten levert. Het is belangrijk om hierbij stil te staan. Oftewel: na te denken over waterdichte contracten. Een voorbeeld: je levert een productiesysteem. Helaas vindt de klant dat het niet goed werkt omdat het minder produceert dan verwacht. Hierdoor loopt hij € 200.000,- aan omzet mis. Wie is verantwoordelijk en draagt de schade? Tegen dergelijke zaken moet je je beschermen. FME Advocaten kan hierbij helpen.”

"Wij kennen de technologische industrie door en door"

Wat onderscheidt jullie van advocaten die je kunt inhuren via een advocatenkantoor?

Lindsay: “Wij kennen de technologische industrie door en door. Denk aan de cao en leveringsvoorwaarden in de branche. Die hebben wij met verschillende partijen zelf opgesteld. Dit heeft voordelen en geeft een belangrijke kennisvoorsprong op andere advocaten en juristen, want vaak zijn juridische vragen ingewikkeld.”
Nurten: “Door onze kennis van de branche zijn wij als het ware jouw eigen bedrijfsjurist. Met een simpel telefoontje of e-mail wordt snel contact gemaakt en is de oplossing meestal snel geboden.”

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten