arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Alle nieuwe producten van 3M dragen bij aan duurzaamheid

27 mei 2019

Vanaf dit jaar moeten alle nieuwe 3M producten die op de markt komen een duurzaam karakter hebben. 3M heeft hiervoor een 'Sustainability Value Commitment' (engagement voor duurzaamheidswaarde) ingevoerd.

Sustainability Value Commitment

De impact van deze nieuwe productvereiste zal wereldwijd voelbaar zijn: 3M lanceert zo’n 1.000 nieuwe producten per jaar en haalt ongeveer een derde van zijn inkomsten uit producten die de afgelopen vijf jaar op de markt zijn gekomen. Daarbij kijkt 3M niet enkel naar zichzelf, want een belangrijke drijfveer achter die doelstelling is klanten helpen om hun eigen duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken. Deze nieuwe productdoelstelling geeft 3M nog meer ruimte om samen met klanten te werken aan oplossingen die mensen wereldwijd helpen een beter leven te leiden.

Voorbeelden

Enkele voorbeelden van de 'Sustainability Value Commitment' van 3M voor nieuwe producten zijn: herbruikbaarheid, recycleerbaarheid, waterbesparing, verantwoord beheer van grondstoffen en/of hernieuwbare materialen. Ook producten die voornamelijk bedoeld zijn om te helpen bij het oplossen van een milieugebonden of maatschappelijke uitdaging vallen onder dit engagement. Het gaat hier bijvoorbeeld over het verbeteren van de luchtkwaliteit, het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen, energie, of afval en het verbeteren van de veiligheid van werknemers en patiënten in de gezondheidszorg en de industriële sector. 3M zal jaarlijks de voortgang en impact van dit engagement meten en daarover een rapport opstellen.

Leider op het vlak van duurzaamheid

3M engageert zich al vele jaren voor duurzaamheid: van het programma Pollution Prevention Pays in 1975 tot 3M’s duurzaamheidsdoelstellingen 2025 op het gebied van water, klimaat en energie. 3M wordt al geruime tijd erkend als leider op het vlak van duurzaamheid en staat al 19 jaar op rij genoteerd in de Dow Jones Sustainability Index.

Zeer uiteenlopende producten

Deze nieuwe duurzaamheidsvereiste sluit dan ook perfect aan bij 3M als fabrikant van producten waarbij de nadruk ligt op hergebruik, recycling en een verminderd gebruik van grondstoffen. Het gaat over zeer uiteenlopende producten zoals energiebesparende koelvloeistoffen voor datacenters en zonwerende raamfolie, lichtgewicht voertuigen en verzendingsmateriaal voor brandstofefficiëntie, water- en afvalverminderende schoonmaakoplossingen die minder water verbruiken of afval met zich meebrengen.

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten