arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Artificial Intelligence en toekomstige 'Super Intelligence'

18 juli 2019
M2L

De Britse journaliste Lisa Loudon reisde naar de Radboud Universiteit in Nijmegen om twee professoren van Machine2Learn te interviewen. In een tweedelige serie sprak zij met professor Marcel van Gerven en professor Tom Heskes over Artificial Intelligence en de toekomstige 'Super Intelligence'. Ook kwam een aantal belangrijke ethische aspecten van AI aan de orde.

In onze snel evoluerende sector moeten we allemaal - meer dan ooit - goed geïnformeerd zijn over nieuwe technologieën. In een reeks van twee interviews werd Lisa Loudon, interviewer met een niet-technische achtergrond, uitgedaagd om meer te weten te komen over AI met als doel de schijnbare technische complexiteit te begrijpen.

Machine2Learn

Wij zijn Machine2Learn of M2L, omdat we onze naam graag afkorten en we zijn experts in kunstmatige intelligentie. Ons team is gevestigd in Amsterdam en wij zijn gespecialiseerd in machine learning en deep learning. Onze wetenschappelijke afdeling M2L wordt geleid door professor Tom Heskes en professor Marcel van Gerven, twee van 's werelds leidende AI-experts. We zijn een spin-off van de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Wetenschappelijke kennis transformeren in geavanceerde producten

Marcel van Gerven is een van de jongste hoogleraren in Nederland en hoofd van de AI-afdeling van Radboud. Marcel richt zich op visie, cognitief gedrag en intelligente machines. Bij M2L transformeert hij de nieuwste wetenschappelijke kennis in geavanceerde producten en oplossingen. Tom is een pionier en een toonaangevende autoriteit op het gebied van AI. Hij is sinds het begin van de jaren negentig bezig met AI-onderzoek en commercieel succesvolle oplossingen. Als professor aan de Radboud Universiteit is hij een veelgevraagde keynote spreker op dit onderwerp.

Bekijk het interview met Marcel
Bekijk het interview met Tom

Artificial Intelligence | Revolutie van de 21ste eeuw 

De razendsnelle ontwikkeling van AI is een van de meest impactvolle ontwikkelingen van deze tijd. Er worden grote stappen gezet bij de evolutie van lerende algoritmes en het probleemoplossend vermogen van AI en deze technologie wordt steeds beter toepasbaar binnen bedrijfsprocessen. Het gebruik van AI in het bedrijfsleven groeit sterk, ook bij onze leden. Om de kansen en mogelijkheden van Artificial Intelligence in de technologische industrie optimaal te verzilveren, heeft FME het Platform AI opgericht. We verbinden in dit platform leden die AI ontwikkelen en toepassen – of dat overwegen te doen – met elkaar. 

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten