arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Datatechnologieën

Data

Technologie gebaseerd op data heeft een enorme potentie en wordt steeds meer toegepast binnen de technologische industrie. Dit helpt bedrijven niet alleen om effectiever en efficiënter te produceren, maar ook om producten ‘slimmer’ te maken en arbeidsproductiviteit te vergroten.
Wij focussen ons op alle technologieën die informatie-gedreven zijn. Te denken valt aan data-analyse en artificial intelligence, maar ook afgeleide en verwante technologieën, zoals machine learning en cloud technologie. De combinaties van deze technologieën, bijvoorbeeld Artificial Intelligence en Quantum zorgen in de toekomst voor baanbrekende innovaties in robotica, chemie en logistiek.

FME-platform AI for Industry

FME is een platform 'AI for Industry' gestart voor de toepassers en ontwikkelaars van AI binnen de technologische industrie.

Lees meer over dit platform en sluit aan

Nederlandse AI Coalitie

Het doel van deze coalitie is om samenwerking en uitwisseling tussen de verschillende toepassingsgebieden van AI te organiseren, zodat het wiel niet overal tegelijkertijd moet worden uitgevonden. FME is een van de deelnemers hierin.

Lees meer over de doelstellingen van deze coalitie

Nationale AI Cursus

FME is een van de partners van de Nationale AI-cursus. Met deze gratis online cursus wordt uitgelegd wat artificial intelligence (AI) is, waar het al in gebruikt wordt en wat de verdere mogelijkheden zijn.

Lees meer hierover en doe ook mee

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten