arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Siemens en Google helpen maakindustrie met AI

21 april 2021
Siemens AI

Google Cloud en Siemens hebben een nieuwe samenwerking aangekondigd om fabrieksprocessen te optimaliseren en de productiviteit op de werkvloer te verbeteren. Siemens gaat de datacloud- en AI-/Machine Learning-technologieën van Google Cloud integreren met hun oplossingen voor fabrieksautomatisering om fabrikanten te helpen innoveren voor de toekomst.

Moeite om op grote schaal AI te implementeren

Data sturen de huidige industriële processen aan, maar veel fabrikanten blijven legacy-software en meerdere systemen gebruiken om fabrieksinformatie te analyseren. Dit vergt veel resources en vereist regelmatige handmatige updates om nauwkeurigheid te garanderen. En hoewel veel bedrijven AI-projecten hebben geïmplementeerd op ‘eilanden’ op de fabrieksvloer, hebben veel fabrikanten moeite om het op grote schaal te implementeren in hun wereldwijde activiteiten.

"Het potentieel van AI om de fabrieksvloer radicaal te transformeren, is nog lang niet uitgeput."

Combineren

Siemens bouwt al meer dan 170 jaar aan baanbrekende technologieën die de maakindustrie vooruit hebben geholpen. Door de datacloud- en AI-/Machine Learning-mogelijkheden van Google Cloud te combineren met het Digital Industries Factory Automation-portfolio van Siemens kunnen fabrikanten hun fabrieksgegevens harmoniseren, cloudgebaseerde AI-/Machine Learning-modellen op die gegevens uitvoeren en algoritmen op de netwerk-edge implementeren. Dit maakt toepassingen mogelijk, zoals visuele inspectie van producten of het voorspellen van slijtage van machines in de productielijn.

Siemens AI

Inzet van AI eenvoudiger maken

Artificial intelligence implementeren op de werkvloer en integreren in automatisering en het netwerk is een complexe taak, waarvoor zeer gespecialiseerde expertise en innovatieve producten, zoals Siemens Industrial Edge nodig zijn. Het doel van de samenwerking tussen Google Cloud en Siemens is om de inzet van AI eenvoudiger te maken, werknemers meer mogelijkheden te bieden terwijl ze op de fabrieksvloer werken, alledaagse taken te automatiseren en de algehele kwaliteit te verbeteren.

Gamechanger binnen de maakindustrie

"Het potentieel van AI om de fabrieksvloer radicaal te transformeren, is nog lang niet uitgeput. Veel fabrikanten zitten vast in AI-pilotprojecten en dat willen we veranderen", vertelt topman Axel Lorenz van Siemens Digital Industries. De combinatie van AI-technologie van Google Cloud met de oplossingen van Siemens noemt hij ‘een gamechanger binnen de maakindustrie’.

Lees meer over het 'FME Platform AI for Industry'

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten