arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Automatisering van Alewijnse op DEME's Nile River

21 oktober 2019
Alewijnse

Alewijnse Marine heeft opdracht gekregen voor de levering van een nieuw alarm en monitoringsysteem (AMS) aan boord van Nile River, een 17.000 m³ sleephopperzuiger uit de vloot van de maritieme dienstverlener DEME. De order volgt op Alewijnse’s eerdere succesvolle programmable logic controller (PLC) refit in 2017 en SCADA refit in 2018 aan boord van het baggerschip.

Het contract omvat de levering en installatie van de hard- en software van een nieuw AMS, een systeem waarmee het schip sensorinformatie en alarmering van alle scheepssystemen verzamelt, weergeeft en controleert. Ook levert Alewijnse extra service, zoals het controleren en testen van alle bestaande sensoren en alarmen, in samenwerking met de bemanning.

Johan van Rikxoort, product manager Dredging & Offshore: "Het huidige Ricom3000 systeem dateert van de nieuwbouw in 1999 en is erg verouderd. Het nieuwe systeem is veel gebruiksvriendelijker en efficiënter dan het oude. Bovendien biedt het meer grafische mogelijkheden, waardoor het ook diagnosefunctionaliteiten uit het SCADA-systeem kan weergeven."

Verloop project

Alewijnse levert een vooraf geconfigureerd en getest systeem en ter plaatse vervangen onze monteurs de oude input/output boards en werkstations, samen met de local operator panels op diverse locaties op het schip. Het systeem zal voor het einde van het jaar weer operationeel zijn. Daarna is DEME’s Nile River weer volledig voor haar wereldwijde baggertaken toegerust.

Rol van Alewijnse op DEME-schepen

Alewijnse speelt een belangrijke rol bij de automatisering en elektrische installatie aan boord van baggerschepen uit DEME’s vloot, zoals bij de PLC-refits voor een aantal dredging en offshore vessels en de gedeeltelijke elektrische installatie aan boord van de kabellegger Living Stone. Alewijnse heeft een lange historie in het leveren van AMS-systemen aan de maritieme markt. Het nieuwe project voor Nile River laat zien dat er ook in de refits van dredging schepen potentieel zit. Voor deze markt zijn Alewijnse AMS en andere softwareproducten uitstekend inzetbaar.

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten