arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Bekijk het succesverhaal van ASML, ZEISS en TRUMPF

14 april 2021
Hannover Messe sessie

Tijdens de digitale Hannover Messe 2021 deelden ASML, ZEISS en TRUMPF op woensdag 14 april hun succesverhaal over 'Integrated Smart Industries for Recovery in Europe'.

Veerkracht van de EU versterken

FME- en Smart Industry voorzitter Ineke Dezentjé Hamming opende het event: "De toekomstige strategische positie van Europa in de wereld hangt af van ons vermogen om voorop te blijven lopen in de wereldwijde race voor de ontwikkeling en de implementatie van sleuteltechnologieën. Het is daarom van cruciaal belang om de digitale en technische veerkracht van de EU te versterken."

Grensoverschrijdende samenwerking

Tijdens dit bijzondere evenement leerden we meer over het Duits-Nederlandse succesverhaal van ASML, ZEISS en TRUMPF en hoe grensoverschrijdende samenwerking op het gebied van EUV-technologie niet alleen een nieuwe basis creëert voor digitalisering in tal van toepassingsgebieden, maar ook hoe de Europese positie in de wereldwijde halfgeleiderindustrie banen creëert.

Bekijk de highlights van de sessie (5 minuten)

Sterkere economische positie in de wereld verkrijgen

Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat opende het online event: "Meer samenwerking binnen Europa is nodig, niet alleen voor sterke Nederlandse of Duitse industriële sectoren, maar ook voor Europa om een ​​sterkere economische positie in de wereld te krijgen en om duurzame en digitale economieën te laten groeien."

Technologische onafhankelijkheid

"De EUV-lithografie is een voorbeeld van hoe we leveranciers uit Azië en de VS kunnen verslaan, banen kunnen creëren en technologische onafhankelijkheid kunnen verwerven", aldus Dr. Peter Leibinger, CTO van TRUMPF.

Bekijk alle Holland High Tech Highlights op de Hannover Messe
Bekijk de volledige online sessie (1 uur)

Belangrijke motor voor digitalisering

Dr. Karl Lamprecht, President and CEO ZEISS Group voegt eraan toe: "De EUV-technologie is een belangrijke motor voor digitalisering van het fabricageproces voor de modernste, krachtigste en energiezuinigste microchips. Micro-elektronica is een van de sleuteltechnologieën die het dagelijks leven van mensen verrijkt. Deze ongeëvenaarde technologie is het resultaat van een door Europa gedreven ontwikkelingsalliantie en was alleen mogelijk dankzij ons strategisch partnerschap met ASML en de samenwerking met TRUMPF en onderzoeksinstituten."

Europese cultuur

Peter Wennink, CEO van ASML sluit af: "Dit Europese succes is het resultaat van onze Europese cultuur. We laten de confrontatie toe in culturen. Deze combinatie van Nederlands opportunisme met Duitse structuur leidt tot succes, een Europees succes!

Lees ook het verhaal in Link Magazine
Holland High Tech
Partners Hannover Messe 2021

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten