arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Cloud connected vision systeem

24 oktober 2018
Singa

Voor Waterkracht heeft Singa een innovatief 'cloud connected vision' systeem ontwikkeld, waarmee onkruidbestrijding naar een hoger niveau gebracht is. De toegepaste oplossing is geïntegreerd in een industriële onkruid bestrijding machine de 'Weedmaster'.

The game

Waterkracht BV uit Varsseveld is een innovatieve fabrikant en leverancier van hogedruk reinigingsapparatuur. In de wereld van de gewasbescherming en onkruidbestrijding wordt traditioneel (veel) chemisch bestrijdingsmiddel gebruikt. Een groeiend wereldwijd probleem is het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen, zoals glysofaat. Waterkracht zocht naar een technologie waarmee ze met haar eigen gepatenteerde ‘Kokend Heetwater Techniek’ op een milieuvriendelijke en waterbesparende manier heel gericht onkruid kan vernietigen op (half)verhardingen. In deze zoektocht kwam SINGA met een robuuste cloud connected embedded vision oplossing. 

Changing the game

De essentie van de oplossing een mix van academische denkkracht en praktisch slim pionieren. De industriële onkruidbestrijdingsmachine van Waterkracht, de WeedMaster TC Vision, bevat 40 nozzles op een rij verspreid over de werkbreedte van 160 cm. De kunst was om alleen die nozzles kokend heet water te laten spuiten die op dat moment boven een stukje onkruid hingen. Dus precies op de juiste plek, niet te vroeg, te laat, te kort of te lang. SINGA ontwikkelde een zeer geavanceerd multispectraal camerasysteem. Het camerabeeld detecteert waar het onkruid zich bevindt en het systeem is zo intelligent gemaakt dat het acuut en nauwkeurig anticipeert op bochten, vertragingen, versnellingen en hobbels. De sensordetectie is zo goed dat onder alle rijomstandigheden exact raak wordt gespoten door de nozzles die boven het stuk onkruid zitten. 

"Het camerabeeld detecteert waar het onkruid zich bevindt en het systeem is zo intelligent gemaakt dat het acuut en nauwkeurig anticipeert op bochten, vertragingen, versnellingen en hobbels."

SINGA ging nog een stap verder en bouwde het systeem uit tot een intelligent cloud connected platform waarmee  Waterkacht nieuwe toegevoegde waarde kan bieden voor haar klanten. SINGA gebruikte hiervoor haar zelfontwikkelde Digital Twin technologie: een industrieel IOT-platform waarmee fysieke producten cloud connected worden en waarmee nieuwe producten en diensten geleverd kunnen worden. SINGA heeft met deze innovatieve oplossing, naast efficiente onkruidbestrijding zonder bestrijdingsmiddelen, Waterkracht zo ook een tool in handen gegeven waarmee ze de transitie naar servitization kunnen maken. 

Verder wordt gewerkt aan het ontwikkelen van een neuraal netwerk, waarmee een onkruidplantje herkend kan worden en specifiek voor dit plantje de beste dosering kan worden gegeven. 

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten