arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Digitale oplossing kwaliteitscontrole pizzatoppings

31 mei 2021
AMF

Bakkerijapparatuur- en systeemoplossingenleverancier AMF Bakery Systems kondigt vandaag de lancering aan van Smart Solutions. Door geautomatiseerde kwaliteit- en kwantiteitscontrole voor pizzatoppings, zoals kaas mogelijk te maken, stelt dit op AI-gebaseerde systeem pizzaproducenten in staat om productverspilling en weggeven te minimaliseren, arbeidsvereisten te verminderen en efficiënter te werken.

Smart Solutions

Smart Solutions zullen worden aangeboden in combinatie met de pizzaproductiemachines van AMF, te beginnen met de Waterfall Applicator (een machine die toppings zoals kaas afzet). Een ‘slimme applicator’ maakt foto's van elk item op de productielijn. Cloudgebaseerde software met behulp van kunstmatige intelligentie (AI) verzamelt en analyseert deze beelden vervolgens realtime om te bepalen of de hoeveelheid en het gewicht van kaas correct is. Tijdens het analyseren past deze software de snelheids- en volume-instellingen van de applicator aan om de optimale kaasverdeling te leveren.

"Deze oplossing zorgt niet alleen voor een betere kwaliteitscontrole en efficiëntie voor onze klanten, maar geeft ons ook inzicht in hun behoeften."

Versnellen en verbeteren

Met behulp van machine learning-technologie optimaliseert het Smart Solutions-systeem dit proces in de loop van de tijd en detecteert en signaleert het eventuele afwijkingen. De basisinstellingen kunnen ook worden gebruikt voor snel herstel van de productie of om volgende runs effectiever te maken. Op deze manier versnelt Smart Solutions de productiesnelheden en verbetert de nauwkeurigheid van de topping-applicatie met ten minste 3%. Dit resulteert in pizza's met gestandaardiseerde topping-distributies, ongeacht externe invloeden, menselijke interactie of de verfijning van de AI-technologie.

Verspilling minimaliseren

Hierdoor kunnen pizzaproducenten de verspilling en het weggeven van kaas – doorgaans een duur ingrediënt – tot een minimum beperken en hun energieverbruik verlagen. De automatisering die door het systeem mogelijk wordt gemaakt, kan ook de arbeidsvereisten en -kosten verlagen, aangezien operators de hoeveelheid kaas niet hoeven te controleren of de instellingen van de applicatormachine hoeven te wijzigen. Op deze manier stimuleert de oplossing efficiëntie, duurzaamheid en winstgevendheid voor pizzaproducenten.

AMF

Lex van Houten, Regional Marketing Manager EMEA: “Ik ben er trots op om Smart Solutions te lanceren, een dienst die de pizzaproductie automatiseert en digitalisering omarmt. Deze oplossing zorgt niet alleen voor een betere kwaliteitscontrole en efficiëntie voor onze klanten, maar geeft ons ook inzicht in hun behoeften. We kijken ernaar uit om Smart Solutions verder te optimaliseren in lijn met de feedback van onze klanten en het aanbod uit te breiden naar meer toepassingen.”

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten