arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Duurzaam wonen met het Solar Plus-systeem van Remeha

9 januari 2019

De familie Verhulst had de wens om hun huis zoveel mogelijk te verduurzamen. Het Solar Plus-systeem van Remeha is hier een perfecte uitkomst voor. Het systeem is zowel voor warm tapwater als ruimteverwarming inzetbaar.

De familie Verhulst woont sinds 2014 in een mooie twee-onder-een-kap-woning nabij Zutphen. Een tijd lang hadden zij al de wens om hun woning te verduurzamen. De belangrijkste doelstelling voor hen was het minimaliseren van het gasverbruik en daarmee zoveel mogelijk kosten te besparen. Kraus Installatietechniek uit Zutphen heeft hen advies gegeven bij de verduurzaming van hun woning.

Het advies vanuit hen was om de Remeha Solar Plus te installeren met zonne-collectoren. Dit gecombineerd met de eerder geïnstalleerde Calenta 40C en Remeha thermostaat. Deze opstelling resulteert in een gecombineerd zonneboiler hybride systeem. Dit systeem zorgt voor de meest optimale benutting van zonne-energie voor warm tapwater én voor verwarming. De nieuwe installatie sluit perfect aan op de wensen van de familie Verhulst. Het zon-thermische systeem inclusief zonne-collectoren zorgt voor een besparing van 60% op gas voor warm tapwater. Daarnaast is een extra gasbesparing van 10 tot 20% voor verwarming realiseerbaar.

Doelstelling

Het verduurzamen van de woning en hiermee het minimaliseren van de gaskosten.

Resultaat

Een duurzame woning waarbij de gasbesparing na één jaar al ± 380m3 is.

Succesvol verloop

Kraus Installatietechniek is enthousiast over de zonlichtsystemen van Remeha: "We waren al een tijdje op zoek naar een compleet systeem dat ook cv ondersteunt. Voorheen assembleerden wij deze systemen zelf. Met dit nieuwe systeem van Remeha zit de regeltechniek, de tank en de appendages in één module."

Ook over de uitvoering van het project is de heer ten Hove, werkzaam bij Kraus, erg enthousiast. "De uitvoering verliep prima. Ter ondersteuning zijn zowel de binnen- als de buitendienst van Remeha betrokken geweest. Dit was de eerste keer dat wij specifiek deze opstelling van Remeha hebben geïnstalleerd en de installatie verliep probleemloos."

De bewoners zijn ook erg enthousiast over het complete én duurzame systeem. "In hoeverre je dit kan zeggen als leek, is het systeem ontzettend mooi afgewerkt en goed uitgevoerd", aldus mevrouw Verhulst. "De besparing is al dusdanig opvallend dat onze energieleverancier ons heeft gevraagd wat er aan de hand is. Voor ons was het een logische stap om ook voor de duurzame producten van Remeha te kiezen. We hadden al een Calenta met Remeha thermostaat hangen en hier zijn we erg tevreden over. Alles doet wat het moet doen. De beste keus voor ons!"

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten