arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

FME en TU Eindhoven gaan samenwerken op gebied van AI

30 oktober 2019

Dinsdag 29 oktober hebben FME-directeur, Karsten Klein, en rector magnificus van de TU Eindhoven (TU/e), Frank Baaijens, een samenwerkingsovereenkomst getekend om kennis op gebied van Artificial Intelligence (AI) toegankelijker te maken voor (mki-)bedrijven.

Samenwerking

De samenwerking is tussen het FME-platform 'AI for Industry' en EAISI-instituut van de TU/e. De samenwerking richt zich op de technische en toepassingsgerichte aspecten van AI binnen de industrie. Karsten Klein: "We willen samenwerken aan creatieve manieren om (toegepast) AI-onderzoek voor een bredere doelgroep toegankelijk te maken. We willen de drempel voor middelgrote en kleine industrie (mki) verlagen om met een universitaire kennisinstelling samen te werken aan AI-onderzoek. Daarom gaan we onderzoek doen naar verschillende opties, zoals bijvoorbeeld meerdere mki'ers die zich als een grote speler bundelen binnen consortia, of het gezamenlijk delen van de kosten en inspanningen van een PhD of PDEng student."

We willen de drempel voor middelgrote en kleine industrie (mki) verlagen om met een universitaire kennisinstelling samen te werken aan AI-onderzoek.

Actielijnen

FME en de TU/e zetten zich in om de volgende actielijnen uit te voeren:

  1. Het delen van kennis en ervaring binnen de technologische industrie
  2. FieldLabs als hubs voor AI in Nederland
  3. De technologische industrie en onderwijs versterken elkaar

EAISI-instituut

De TU Eindhoven heeft een instituut voor Kunstmatige intelligentie (AI) opgericht om te voldoen aan de sterk stijgende vraag naar opleidingen, ingenieurs en kennis op het gebied van AI. Het Eindhoven Artificial Intelligence Systems Institute (EAISI, spreek uit: ‘easy’) bundelt de bestaande activiteiten van de TU/e op het gebied van AI, zoals het Data Science Center Eindhoven en het High Tech Systems Center.

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten