arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Gamechanger in eiersortering

16 juli 2019

Moba, toonaangevende producent van hoogwaardige geïntegreerde systemen voor het sorteren, verpakken en verwerken van consumptie-eieren, lanceerde onlangs zijn nieuwe eiersorteermachine, de Forta GT100.

Moba Forta GT100

De Moba Forta GT100 (Grading Technology 100) kan 100 dozen per uur of 36.000 eieren per uur produceren en kan worden uitgerust met maximaal 18 verpakkingsstroken. De Forta-machine is de gamechanger in eiersortering.

Nieuwste technologie

Bewezen en betrouwbare systemen, zoals het individuele eierconcept van Moba, zijn gecombineerd met de nieuwste technologie. Met dit systeem wordt elk ei behandeld als een individueel product. Vanaf het moment dat de eieren op de rollen aankomen bij de invoer tot aan de consumentenverpakking wordt elk contact tussen eieren vermeden. Individuele verwerking van eieren resulteert in een stijging van ten minste 2% in verkoopbare eieren. De Forta is gebruiksvriendelijk en gebaseerd op twee hoofdschermen. Het hoofdcontrolepaneel maakt een snelle set-up van nieuwe producten op verschillende verpakkingsstroken mogelijk, wat een constante productkwaliteit oplevert. Het grote statusscherm vertelt welke producten worden verwerkt en aan welke kwaliteitsniveaus ze voldoen. De Forta is klaar voor iMoba, wat betekent dat er gemakkelijk inzicht is in de productie en kwaliteitsprestaties van de operatie.

Toekomstgericht machineplatform

Moba begrijpt dat behoeften en vereisten kunnen veranderen gedurende de levenscyclus van de apparatuur. Daarom is de Forta ontworpen als een toekomstbestendig machineplatform. Dit betekent dat de eiersorteermachine kan worden geconfigureerd volgens specifieke behoeften door uit te breiden via verschillende detectie-apparaten (optioneel) zoals een EggInspector, Crack Detector en Bloeddetector.

Hygiënisch ontwerp

Betrouwbare en voedselveilige productie begint met hygiënische apparatuur die snel en eenvoudig te reinigen is. De Forta voldoet aan alle vereisten van de hoogste hygiënenormen. Vanaf het moment dat de eieren op de rollen aankomen bij de invoer tot aan de consumentenverpakking, wordt elk contact tussen de eieren vermeden. Dit vermindert het risico van gebarsten eischaaltjes, minimaliseert de kans op kruisbesmetting en maakt het mogelijk om gegevens van elk individueel ei te verzamelen.

Moba Forta

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten