arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Gazelles antidiefstalfiets bewijst z’n nut: gestolen e-bike snel terug bij eigenaar

25 juli 2018

Eerder dit jaar lanceerde Gazelle een elektrische fiets waarbij het mogelijk is om de locatie te bepalen bij een diefstalmelding. Bij de eerste de beste melding van vermissing, vorige week, spoorde het recoveryteam de fiets eenvoudig op. Deze werd dankzij het GPS-signaal teruggevonden in een schuur in een veld in de provincie Noord-Brabant. Intussen is de e-bike weer in het bezit van de rechtmatige eigenaar.

Het dievengilde heeft het gemunt op elektrische fietsen. Afgelopen jaar werd naar schatting 10 procent van de 275.000 nieuwe e-bikes in Nederland gestolen. Met name A-merken blijken gewild. Gazelle wil het probleem een halt toeroepen en lanceerde daarom een paar maanden geleden de antidiefstalfiets: een Grenoble C7+HMB Connect met GPS-chip en ANWB Fietsverzekering.

Nadat de eigenaar melding had gemaakt van de vermissing kwam het recoveryteam in actie. Het GPS-signaal maakte duidelijk dat de fiets in een schuurtje in een veld stond. Het opsporingsteam ging ter plaatse en vertrouwde de situatie niet. Daarop werd de politie ingeschakeld die de fiets binnen 24 uur terugbezorgde. De politie heeft de diefstal in onderzoek genomen.

Door op de ingeslagen weg

Voor Gazelle is het succes extra reden om de ingeslagen weg te vervolgen. Bij diefstal stelt het recoveryteam alles in het werk om de fiets zo snel mogelijk te lokaliseren en terug te halen. Mocht dat niet binnen 48 uur mogelijk zijn, dan ontvangt de eigenaar via de ANWB Fietsverzekering een nieuwe fiets. Daarmee gaat de dienstverlening verder dan tot voor kort gebruikelijk was in de fietsmarkt.

Buiten de continue locatiebepaling en inzet van het opsporingsteam heeft de antidiefstalfiets nog een belangrijk voordeel: de ingebouwde GPS-zender schrikt dieven af. Van de eerste driehonderd Gazelles die met GPS zijn uitgerust, is het dit jaar bij de ene gestolen fiets in Brabant gebleven.

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten