arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Gereedschap van gerecyclede waterflessen

16 oktober 2019

Monteurs van PWN hebben sinds dit jaar een innovatief stuk gereedschap in hun gereedschapskist zitten. Samen met 3D Makers Zone ontwierpen de field engineers van PWN een nieuwe tool die hen helpt bij het open en dichtdraaien van verschillende stroeve kranen.

Het komt geregeld voor dat monteurs ter plaatsen een bepaalde waterkraan open of dicht moeten draaien die nogal stroef loopt of behoorlijk vast zit. Even normaal met de hand de kraan open draaien is er dan niet bij. Vaak grijpt men dan al snel naar regulier gereedschap, zoals een waterpomptang. Maar dit kan leiden tot beschadigingen op de kraandop.

3D-geprinte sleutel

3D Makers Zone ontwierp voor de monteurs van PWN daarom een 3D-geprinte sleutel die twee verschillende kraantypes eenvoudig kan opendraaien en daardoor het werk van de monteurs weer ietsje verlicht en eenvoudiger maakt.

Gereedschap van gerecyclede waterflessen
Gereedschap van gerecyclede waterflessen

PWN

PWN is als drinkwaterbedrijf verantwoordelijk voor de drinkwatervoorziening van een groot gedeelte van Noord-Holland. De kwaliteit van het drinkwater uit de kraan geleverd door PWN is van uitmuntende kwaliteit. Klanten geven het water in Noord-Holland maar liefst een 8,4 als cijfer. Dus waarom zou je hier in Nederland ├╝berhaupt nog flessenwater drinken? Dat is in Nederland, als het gaat om kwaliteit van drinkwater, absoluut niet nodig en al die lege flesjes dragen bovendien enorm bij aan de gigantische hoeveelheid plastic afval.

Van 90% gerecyclede blauwe waterflessen

Mooi detail is daarom dat deze 3D-geprinte tools van PWN gemaakt zijn van 90% gerecyclede blauwe plastic waterflessen. Op deze manier zorgt PWN niet alleen voor heerlijk drinkwater, maar tovert het een deel van de afvalberg die flessenwater veroorzaakt ook nog eens om tot gereedschap voor haar eigen monteurs.

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten