arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Happy Valentech weken: verspreid jouw liefde voor technologie

7 februari 2024
Valentech

Valentech is begonnen! Van 5 t/m 16 februari verspreiden we onze liefde voor technologie en brengen we onze Make Tech Yours Digi-doener lessen extra onder de aandacht. Deze lessen zijn bedoeld om tieners te enthousiasmeren voor technologie waarbij mogelijk een vonk ontstaat om in de toekomst te gaan werken in de techsector.

Veel scholen maken al gebruik van dit lesprogramma; 90.000 leerlingen deden al mee met een Make Tech Yours Digi-doener les. Om nog meer leerlingen en leerkrachten te enthousiasmeren verspreiden we tijdens de Valentech weken onze liefde voor technologie door het hele land.

Stuur een Valentech e-card

Wil jij kinderen de wereld van techniek laten ontdekken? Stuur een #Valentech e-card naar een school of docent en breng onze kant-en-klare Make Tech Yours Digi-doener lessen onder de aandacht. Samen maken we kinderen enthousiast voor technologie.

Over de Make Tech Yours Digi-doeners

Via het FME-initiatief UpgradeNL en in samenwerking met onze lidbedrijven hebben we Make Tech Yours Digi-doener lessen ontwikkeld. Dit is een reeks van tien lessen voor leerlingen van 10 tot 14 jaar (groep 7, 8 van het basisonderwijs en klas 1, 2 van het voortgezet onderwijs). Tijdens de lessen krijgen leerlingen een toffe introductie in de wereld van technologie en leren ze de kneepjes van het tech-vak. Ze gaan onder andere aan de slag met AR en VR in de zorg, bionica en leren van dieren, slimme besturingssystemen, robotica, microchips, verlichting en sensoren.

Lees meer over de Make Tech Yours Digi-doener lessen

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten