arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Innovatie Alewijnse helpt scheepvaart te digitaliseren

20 januari 2021
Alvivi

Alewijnse heeft een uniek virtualisatie en visualisatie (AlViVi) platform voor baggerschepen geïntroduceerd, een oplossing die ook op andere schepen toepasbaar is en vele voordelen biedt. Het systeem is onlangs met succes geïnstalleerd op diverse sleephopperzuigers.

Het innovatieve platform centraliseert en integreert alle baggerprocessystemen en distribueert bovendien de visualisatie naar alle schermen aan boord. Alewijnse is het eerste bedrijf dat dit volledig gedigitaliseerde platform aanbiedt in de maritieme wereld.

Uniek software platform

Het innovatieve AlViVi is een uniek, snel en flexibel platform dat bestaat uit gevirtualiseerde baggersproces gerelateerde systemen. Het vervangt de computers en keyboard, video en mouse (KVM) apparatuur en reduceert de bekabeling aan boord van het schip. Ook kan het platform meerdere scheepssystemen op één scherm visualiseren, terwijl er ook één scheepssysteem op meerdere schermen getoond kan worden. Hiermee introduceert Alewijnse een uitermate flexibele oplossing voor de gebruikers aan boord.

Voordelen

Alewijnse product manager Johan van Rikxoort over de voordelen: “Het platform is snel, gebruiksvriendelijk en uitermate betrouwbaar, wat resulteert in maximale beschikbaarheid en optimale operationele zekerheid. Door het samenbrengen van meerdere systemen in één omgeving, wordt onderhoud en beheer eenvoudiger; updates zijn beter en sneller te testen of terug te rollen. Ook wordt de levensduur van de software langer door onafhankelijkheid van het platform en is het systeem uitermate veilig voor indringers.

Een ander groot voordeel is de aanzienlijke besparing in ruimte aan boord en onderhoudskosten van de hardware en software. Het systeem bestaat uit aanzienlijk minder fysieke componenten; de oplossing neemt 75% minder ruimte in beslag doordat er veel minder bekabeling, computer hardware en cabinets nodig zijn.”

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten