arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Innovatief familiebedrijf Tummers ontvangt nieuwe voorzitter FME

24 juni 2021
Tummers 1

​​​​​​​De kersverse FME-voorzitter Theo Henrar bracht afgelopen maandag als onderdeel van zijn kennismakingstoer een bezoek aan FME-lidbedrijf Tummers in het Brabantse Hoogerheide. Hier sprak hij met de directie en bracht hij een bezoek aan de nieuwe werkplaats. Bij zijn eerste bezoek reageerde Theo direct enthousiast: “Wat een ontzettend mooi maakbedrijf! Respect voor deze hardwerkende, selfmade mensen en voor hoe zij hun bedrijf steeds verder ontwikkelen.”

Familiebedrijf

Fons Tummers richtte Tummers B.V. in 1976 op als machinebedrijf en onderhoudspartner voor de Zeeuwse aardappelindustrie. Zijn zoon Erwin Tummers bekleedde diverse functies binnen het bedrijf, tot hij het familiebedrijf in 2016 overnam. Hij werd hiermee CEO van de Tummers Groep, die vandaag de dag wereldwijd actief is met drie bedrijven.

"Geweldig hoe ze het bedrijf samen, met hard werk, naar een hoger niveau hebben getild en internationaal succes hebben geboekt.”

Wereldwijd innovatieve oplossingen

Tummers Food Processing Solutions (FPS) bouwt en levert wereldwijd machines en proceslijnen voor de verwerking van aardappelen ‘van land tot klant’. Al hun engineering- en productieactiviteiten vinden plaats in Hoogerheide in Nederland en ze hebben kantoren in China, Rusland, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.  

Tummers FPS werkt wereldwijd met partners samen om innovatieve oplossingen op maat te leveren. Haar productaanbod draait namelijk volledig om duurzame voedselverwerking; het machinebouwbedrijf streeft altijd naar de optimale combinatie van grondstof- en energieverbruik, een zo hoog mogelijke opbrengst en zo min mogelijk productafval.

Tummers Simon Dryers Technology is daarnaast toonaangevend expert in droogtechnieken, met een eigen testlaboratorium in Nottingham. ‘Simon Dryers’ werkt naast voor de voedingsmiddelenindustrie ook voor farmaceutische bedrijven en de mondiale zetmeelindustrie. Tummers Plaatbewerking startte tot slot als kleine afdeling van Tummers FPS, maar groeide uit tot een succesvolle zelfstandige onderneming met zo'n 60 medewerkers.

Duurzaam nieuwbouwproject

Niet alleen het productaanbod van de Tummers Groep, maar ook de bedrijfsvoering is sterk gericht op innovatie. Zo zijn een aantal van de parkeerplaatsen reeds voorzien van elektrische laadpalen en scheidt de organisatie afvalstromen zoveel mogelijk. Daarnaast ondergaat op dit moment de complete Groep een verduurzaming in de vorm van het Tummers nieuwbouwproject.

Met het oog op een duurzame toekomst gebruikt Tummers  in haar nieuwe pand nergens aardgas meer en gaat Tummers Plaatbewerking de hitte van haar lasersnijprocessen gebruiken om haar gebouwen te verwarmen.

"Wat een knap staaltje innovatie hebben de mensen van dit mki-bedrijf mij laten zien."

De nieuwe werkplaats krijgt daarnaast een regenwaterreservoir van 50 m3 voor het testen van machines en wordt voorzien van geluidsabsorberende muren en plafonds, waardoor de directe omgeving minder overlast ondervindt. Het dak wordt daarnaast bedekt met vijf- tot zeshonderd zonnepanelen en het hele gebouw wordt voorzien van duurzame klimaatbeheersing.

Uitdagingen

Theo Henrar kreeg bij zijn bezoek aan Tummers vanzelfsprekend ook een rondleiding door de nieuwbouw. Hij sprak hierbij met de directie over diverse uitdagingen als het personeeltekort, een passend beloningsbeleid, de verduurzaming van hun productielijnen, grondstoffen- en onderdelenschaarste op de wereldmarkt en de uitdagingen van het internationaal zakendoen.

De FME-voorzitter was onder de indruk van alles wat hij hoorde en zag: “Wat een knap staaltje innovatie hebben de mensen van dit mki-bedrijf mij laten zien. Geweldig hoe ze het bedrijf samen, met hard werk, naar een hoger niveau hebben getild en internationaal succes hebben geboekt.”

Theo was er tevens trots op dat er bij zijn eerste bezoek een vrouwelijke FME-collega meeging: “Monique Rijnders heeft natuurwetenschappen en innovatiemanagement gestudeerd en werkt nu voor de ondernemersorganisatie voor technologische industrie. Wie durft dus nog te beweren nog dat vrouwen niet van techniek houden?" 😊

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten