arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Inspiratie(gids) voor de stad van de toekomst

11 november 2020
Slimme stad

Ons land behoort tot de internationale koplopers als het gaat om stedelijke innovatie. Dit kan alleen tot stand komen door samenwerking tussen gemeentes, bedrijven, kennisinstellingen en burgers. Betrokken partijen profiteren zo van elkaars kennis, kunde en contacten. Gemeentes kunnen stedelijke innovatie en transitie versnellen door aan de hand van een gedragen visie op digitalisering van de stad samen met ondernemers projecten op te zetten.

Gids met inspirerende praktijkvoorbeelden

Doordat er al veel ervaring is opgedaan, is nu het moment aangebroken om naast het leren in proefomgevingen (pilots) technologie breder en grootschaliger toe te passen. Zo ervaren meer en meer bewoners de voordelen. Deze gids biedt een overzicht van inspirerende praktijkvoorbeelden. Dit in combinatie met een omschrijving van de stedelijke uitdaging en toegepaste oplossing. Hiermee willen we ervoor zorgen dat meer gemeenteprofessionals kennismaken met slimme technologie voor de stad.

Kennis en ervaring

Ook geeft de gids inzicht waar men bij andere gemeentes en/of bedrijven terecht kan voor kennis en ervaring. Nu de ontwikkeling van de slimme stad steeds sneller gaat, verschijnen over de hele wereld de voorbeelden van praktijkoplossingen. Op pagina 6 trappen we af met het thema ‘Gebouwen & Energiesystemen’. Daarna volgen voorbeelden binnen het thema ‘Mobiliteit & Infrastructuur’, ‘Veiligheid & Beveiliging’ en ‘Systeemintegratie’. 

Potentiële partners

We sluiten af met een overzicht van potentiële partners waarmee FME de connectie kan leggen. Samen met jou zorgen we ervoor dat Nederlandse steden klaar zijn voor de toekomst.

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten