arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Kabinet onderzoekt kansen werkgelegenheid maakindustrie

28 mei 2020

De maakindustrie is een belangrijke motor van de Nederlandse economie en staat gekenmerkt door innovatie en kapitaalintensieve productiemiddelen. Tegelijkertijd wordt deze groep hard getroffen door de gevolgen van het coronavirus. FME is daarom opgelucht dat het kabinet tijdens en in de herstelfase na coronacrisis specifiek gaat onderzoeken waar extra kansen liggen om werkgelegenheid in deze sector te behouden en creëren. FME heeft zich hier de laatste paar maanden hard voor gemaakt.

Tweede Kamerlid Mustafa Amhaouch had een motie ingediend waarin hij de regering verzocht, om tijdens en in de herstelfase na de coronacrisis:

  • In de kern gezonde bedrijven te blijven ondersteunen met passende kredietfinanciering en garanties, meer gericht op de (middel)lange termijn en minder op de kortetermijnterugbetaalcapaciteit 
  • Te onderzoeken waar extra kansen liggen om werkgelegenheid te behouden en/of te creëren.
  • Te onderzoeken hoe regionale investeringen in en rondom de maakindustrie met andere betrokken partijen kunnen worden gerealiseerd.

Heb jij input?

FME staat in contact met de overheid om hen van input te voorzien. Heb je hier zelf ook ideeën bij, horen wij dat graag via beleid@fme.nl.

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten