arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Kijk mee! Zo bouwden wij aan de lasstraat van de toekomst

1 november 2016

De toekomst is hier. Onze nieuwe lasstraat staat! Daarmee heeft Altrex de techniek van morgen vandaag al in huis. Waar het anderhalf jaar geleden begon met het verplaatsen van de oude robot staat nu 75 meter aan innovatief en technisch vernuft, voluit in beweging.

Foutloos lassen, meer flexibiliteit en een feilloze flow. We hadden het voor ogen toen we besloten onze lasstraat te vernieuwen of om precies te zijn: volledig te vervangen. Na anderhalf jaar bouwen in drie intensieve fases beschikken wij nu over de meest flexibele en nauwkeurige lasstraat. Een proces om met trots op terug te kijken.

Vooruitgang op elk niveau

Bij Altrex kijken we altijd vooruit. Echter, wanneer we iets zó vernieuwends als onze nieuwe lasstraat neerzetten, is een terugblik wel op z’n plaats. Alleen al vanwege de grote verandering die in zo’n betrekkelijk korte tijd heeft plaatsgevonden. Onze nieuwe productielijn biedt namelijk vooruitgang op elk niveau.

Maar liefst zes slimme, hightech lasrobots vinden feilloos hun weg over de 75 meter lange lasstraat. Aangestuurd door een centraal systeem én door zichzelf zijn ze in staat om foutloos en naadloos te lassen, op de honderdste millimeter. Meer kwaliteit, meer maatwerk en meer veiligheid. Meer Altrex dus.

De sterkste lasnaden

Vanaf nu is elke lasjob nog sterker en betrouwbaarder. De robots lassen met CMT Advanced van Fronius, een innovatieve techniek die het mogelijk maakt om zeer dunne materialen (vanaf 0,3 mm) te lassen. Dat levert de schoonste en sterkste lasnaden op. Ook maakten we een koppeling tussen de lasstraat en ons ERP-systeem. Hiermee kunnen onze planners nu de volgorde van de orders bepalen. Zo hebben we nog scherpere afstemming op de vraag en behoefte van onze klant.

Kijk mee achter de schermen

We kunnen nog veel meer vertellen over de vele nieuwe mogelijkheden. En ook over wat er de afgelopen anderhalf jaar is veranderd op onze productievloer. Die veranderingen hebben wij in beeld gebracht, zodat jij met eigen ogen kunt zien hoe Altrex bouwde aan de lasstraat van de toekomst.

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten