arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

KMWE Eindhoven levert meer voor JSF

Ledennieuws
25 september 2020
KMWE

KMWE Aero Engine uit Eindhoven gaat nog meer onderdelen produceren voor de uitlaat van de Joint Strike Fighter (JSF). Het gaat om een eenmalige order, ter waarde van enkele miljoenen, van de Amerikaans producent van vliegtuigmotoren Pratt & Whitney.

KMWE Aero Engine, de luchtvaarttak van het Eindhovense hightechbedrijf heeft al een langdurig contract met Pratt & Whitney voor de levering van vier onderdelen. Daar komt nu de eenmalige order voor de productie van vijf andere hightech onderdelen voor de uitlaat bij.

Turkse productiedeel geschorst

Directe aanleiding voor de opdracht is de schorsing door de Verenigde Staten van partnerland Turkije uit het F-35 project. De Amerikanen besloten hiertoe nadat Turkije besloot het Russische luchtafweersysteem S400 aan te schaffen. Het Turkse productiedeel moest om deze reden verplaatst worden naar andere producenten, blijkt uit de Jaarrapportage 2020 Project Verwerving F-35 van het Nederlands Ministerie van Defensie. 

Specifieke eisen

De nieuwe order levert gedurende twee jaar extra werk op. "We hebben met name in personeel geïnvesteerd. Het gaat om hele complexe onderdelen die aan strenge specifieke eisen moeten voldoen. Alleen al voor de ontwikkeling hebben we zo'n vijf tot tien extra engineers aangetrokken", zegt Grignon van Bakel, commercieel verantwoordelijke voor Aerospace bij KMWE.

KMWE hoopt dat de opdrachtgever tevreden is over de producten, omdat deze order dan mogelijk overgaat in een langetermijncontract.

KMWE levert ook onderdelen voor andere partijen uit de vliegtuigindustrie, zoals Boeing, Airbus, General Electric, Rolls-Royce en GKN Aerospace. Daarnaast leveren zij componenten aan de medische industrie en onderdelen aan chipmachinefabrikant ASML.

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten