arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Koninklijke lidbedrijven van FME

Nieuws
29 juni 2021
Koning

Meer dan 600 Nederlandse bedrijven mogen het predicaat ‘koninklijk’ voeren. Het staatsbezoek aan Duitsland van het Nederlandse koningspaar van 5 tot 7 juli aanstaande is een mooie gelegenheid om stil te staan bij de ‘koninklijke leden’ van FME.

Sinds koning Willem-Alexander in 2013 koning van Nederland werd, heeft hij met koningin Máxima, bijna alle Duitse deelstaten met een handelsmissie bezocht. Met het bezoek aan Berlijn van 5 tot 7 juli zijn alle deelstaten afgevinkt.

Met het bezoek aan de hoofdstad Berlijn is de cirkel rond. Hier begon in 2013 hun deelstaatreizenreeks om de banden tussen Duitsland en Nederland te verbeteren. In Berlijn ontmoet het koningspaar bondspresident Steinmeier en bondskanselier Merkel. Centrale thema’s zijn de samenwerking tussen beide landen rond politiek, economisch, wetenschap en cultuur.

Tijdens de handelsmissies aan de deelstaten kwam er steevast een grote delegatie aan Nederlandse ondernemers mee in het koninklijke gevolg. Een bewuste strategie van het Koningshuis om deuren te openen voor beide buurlanden, veel van deze bedrijven zijn aangesloten bij FME.

Predicaat ‘Koninklijk’

De band tussen het Nederlandse koningshuis is dus bijzonder. Dat blijkt ook uit het ‘koninklijke predicaat’ dat enkele honderden Nederlandse bedrijven mogen voeren.

Hieraan zijn regels verbonden. Wil jij ook het predicaat 'koninklijk' aanvragen? Op de website van het Koninklijk Huis wordt uitgelegd hoe dat kan. 

Bij FME mogen zeker 23 leden het predicaat ‘koninklijk’ voeren.

Duits-Nederlands Waterstofsymposium | Live uit Berlijn

Onderdeel van het Staatsbezoek  van het Koninklijk Paar is een economisch programma waarin doorgepakt wordt op de afspraken uit het Duits-Nederlandse Innovatie- en Technologiepact, met als speerpunt het thema waterstof.

Met een online waterstofsymposium op dinsdag 6 juli wordt de Nederlands-Duitse samenwerking op het gebied van onder meer waterstofproductie, internationale importketens, waterstofinfrastructuur en toepassingen in de industrie en transportsector aangejaagd. Tijdens dit symposium worden activiteiten gepresenteerd waarin FME en haar leden direct betrokken zijn, zoals Green Shipping Waddenzee en het Elektrolysers Makersplatform NL.

Zijne Koninklijke Hoogheid Koning Willem-Alexander en Hare Koninklijke Hoogheid Koningin Máxima zullen het symposium bijwonen.

Lees meer over dit symposium

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten