arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Lely wint Familiebedrijven Award 2019

12 april 2019

Het Nederlandse familiebedrijf Lely uit Maassluis is verkozen tot 'Familiebedrijf van het Jaar 2019'. CEO Alexander van der Lely ontving de Familiebedrijven Award 2019 bij Nieuwspoort in Den Haag uit handen van Hans Wiegel. Ondernemer John Fentener van Vlissingen richtte in 2012 de Stichting Familie Onderneming op om meer aandacht te vragen voor het belang van familiebedrijven voor de Nederlandse economie. Jaarlijks looft de Stichting daartoe de Familiebedrijven Award uit aan een uitblinkend Nederlands familiebedrijf. Dit jaar werd de Award voor de zevende keer uitgereikt. De andere twee finalisten waren Koninklijke Otolift en Koppert Biological Systems.

Juryrapport

Familiebedrijf Lely is wereldleider in innovatieve robots voor de veeteelt en gelooft in een aangename, winstgevende en duurzame toekomst voor melkveehouders. De zorg voor continuïteit was bij Lely de motor achter de innovatiekracht die het bedrijf naar de wereldtop bracht.

De hernieuwde focus biedt een solide basis voor de toekomstige groei en vormt een prachtige uitdaging voor de derde generatie om het familiebedrijf te laten groeien en bloeien. Ook de wijze waarop het bedrijf de lokale jeugd interesseert voor techniek en bijdraagt aan MVO door scholing en voorlichting is een voorbeeld van modern ondernemen.

"Lely is een voorbeeld van modern ondernemen."

Duurzame en eerlijke voedselproductie met zorg voor kwaliteit, milieu, het dagelijks leven van haar klanten en met grote toewijding voor de 'gebruikers' van haar product. Lely maakt het leven van boeren makkelijker én draagt bij aan een duurzame wereld en is daarmee een toonbeeld voor Nederlands ondernemerschap.

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten