arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Madeira storingsvrij dankzij LoviSil®

30 augustus 2019

Het Portugese eiland Madeira kent een hoog waterpeil en gedurende de winter heeft men daar regelmatig te maken met ondergelopen gebieden. De Portugese kabelleverancier Solidal zocht een oplossing voor een 33 kV tracé rond een tunnel die in de winter regelmatig onder water staat. Hiervoor werd de LoviSil® verbindingsmof van Lovink geselecteerd.

Madeira is een geliefde bestemming voor eilandreizigers en dus is het de overheid eraan gelegen om een goede infrastructuur te bieden aan zowel de lokale bewoners als de toeristische industrie. Voor het traject, dat turnkey door Solidal is opgeleverd, zijn LoviSil® 33 kV verbindingsmoffen gemonteerd.

"LoviSil® ideale oplossing voor kabels rond tunnels met wateroverlast."

De bewezen vloeibare siliconen technologie, de robuuste isolatie met polyurethaanhars en de Lovink standaard 2 bar waterdruk tijdens typetesten, gaven de doorslag om voor de LoviSil® kabelmoffen te kiezen.

Eenvoudige montage

Voorafgaand zijn vijf Solidal hoogspanningsmonteurs op locatie getraind. Deze monteurs maakten zich de montage snel eigen en spraken hun waardering uit voor de eenvoudige en effectieve montage. Exportmanager John Lerant licht toe: "Hoogspanningsverbindingen kenmerken zich door een bijna 'klinische' installatie. De stapsgewijze montage en de logische opbouw van de LoviSil® mof maakten op hen een zeer betrouwbare indruk."

De training werd bijgewoond door de technisch verantwoordelijke manager van het project. Tijdens de uitgebreide productpresentatie bleken er nog meer toepassingen te zijn die aansluiten bij de uitdagingen die Portugal de komende jaren op de agenda heeft staan. Kortom, voldoende aanknopingspunten voor een vervolg.

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten