arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Meer dan 100.000 leerlingen volgden onze Make Tech Yours technieklessen

28 februari 2024
Make tech yours

Al ruim 100.000 leerlingen ontdekten de wereld van tech met onze Make Tech Yours Digi-doener lessen. Make Tech Yours Digi-doeners zijn interactieve lessen voor leerlingen van 10 tot 14 jaar. De reeks van tien lessen hebben we ontwikkeld in samenwerking met leerlingen, docenten en FME-lidbedrijven via het FME-initiatief UpgradeNL. Veel scholen maken dus al gebruik van dit lesprogramma.

Met de kant-en-klare lessen ontdekken leerlingen in groep 7,8 van het basisonderwijs en klas 1,2 van het voortgezet onderwijs de wereld van tech. De lessen gaan bijvoorbeeld over VR en robots in de zorg, slimme fietsen, circulaire kassen, microchips, sensorenverlichting of besturingssystemen. In de lessen maken leerlingen kennis met de technologie en de toepassing daarvan en ook met echte professionals. Zo leren ze de kneepjes van het techvak.

Veel scholen maken al gebruik van dit lesprogramma. FME vindt het belangrijk om kinderen te enthousiasmeren voor technologie, zodat er mogelijk een spark ontstaat om in de toekomst te gaan werken in de techsector. We blijven de kant-en-klare techlessen promoten.

Help jij ook mee?

Bekijk het lesmateriaal en deel het met docenten en leerlingen.

Lees meer over de Make Tech Yours technieklessen

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten