arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Nieuwbouw jongerenhuisvesting 'De Woldring Locatie' Groningen

19 november 2019

Aan de Friesestraatweg in Groningen is, op de locatie van de Woldring Jongerenhuisvesting, een wooncomplex met 435 luxe, goed geïsoleerde appartementen gerealiseerd. De appartementen hebben een woonkamer met een moderne open keuken, een extra slaapkamer en een badkamer met douche, wastafel en toilet. Aan de voorzijde van het pand komen commerciële ruimten zoals een restaurant, kantoren en gezondheidszorg. Ook is het hoofdkantoor van Woldring Verhuur hier gevestigd. De ventilatie in de woon- en slaapkamers wordt verzorgd door ventilatie-units van het type ClimaRad Ventura V1D.

Voor de ventilatie van twee naast elkaar gelegen ruimtes hoeft bij dit type ventilatie-unit slechts één toestel te worden geplaatst. Middels een doorvoer met ventilatierooster wordt de tweede ruimte geventileerd. Daarnaast zijn enkele ClimaRad Ventura V1X units geplaast waar nodig en in de badkamers hangen ClimaRad B-Fans voor afzuiging op basis van vocht en aanwezigheid.

Automatisch, comfortabel en energiezuinig

Het ingebouwde warmteterugwinning systeem van de ventilatie-units hergebruikt de warmte uit de afgevoerde lucht om hiermee comfortabel voorverwarmde en energiezuinige ventilatie te realiseren. Deze ventilatie vindt volledig automatisch plaats aangezien de sensoren (CO2, luchtvochtigheid en temperatuur) in de units constant de luchtkwaliteit meten. Aan de hand van de gemeten resultaten wordt bepaald wanneer en hoeveel er geventileerd moet worden.

De ClimaRad Ventura ventilatie-units en B-Fans zijn draadloos met elkaar verbonden, zodat de ventilatie-units altijd weten wanneer de Fans vochtige lucht afzuigen en er dus weer verse lucht toegevoerd moet worden. Op deze manier zorgt deze ClimaRad Comfort Solution voor een gezond en comfortabel binnenklimaat.

De Woldring Locatie Groningen

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten