arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Nieuwe meerjarenstrategie FME gereed

Blog
10 januari 2024
Man sterrenstelsel

Met trots presenteer ik de nieuwe meerjarenstrategie van FME. Met een groot team hebben we het afgelopen jaar hard gewerkt om deze FME-meerjarenstrategie 2024-2030 vorm te geven. Deze is met name bottum-up tot stand gekomen. Bovendien hebben we heel goed geluisterd naar de input die leden ons via diverse kanalen hebben gegeven. Het is daarmee een plan van ons allen geworden, waarin onze leden centraal staan.

Drie thema's

In de meerjarenstrategie staan drie strategische thema's centraal. Op deze thema‚Äôs liggen de grootste kansen en uitdagingen. Wij gaan onze lidbedrijven met belangenbehartiging, concrete projecten en dienstverlening ondersteunen om die kansen te benutten en uitdagingen aan te gaan.

Samenwerking en dichterbij de leden

Verbinding en samenwerking staan ook centraal. Dit gaan we onder andere realiseren door veel meer de regio's in te gaan en daar met name op gebied van onderwijs en arbeidsmarkt samen te werken. De branches die bij FME zijn aangesloten zijn ook heel belangrijk voor onze sector. We gaan elkaar nog beter versterken door onze samenwerking te intensiveren. 

Marktsegmenten

Tenslotte gaan we ons de komende jaren richten op 7 marktsegmenten. Hierin bundelen we de krachten en willen we zichtbaar zijn om de marktkansen voor onze leden te vergroten en belemmeringen voor hen weg te nemen. Naast de reeds bekende sectoren: zorg & gezondheid; landbouw, water & voedsel en energie, hebben we nieuwe sectoren toegevoegd waarop we kansen zagen voor onze leden en aangesloten branches, zoals defensie, mobiliteit en gebouwde omgeving.

Download en lees onze meerjarenstrategie 2024-2030 en ik hoor graag wat jullie ervan vinden.

Theo Henrar
Voorzitter FME

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten