arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Ontdek de herkomst van je koffie met IBM Blockchain techniek

9 januari 2020
App op iPhone

Op de 2020 Consumer Electronics Show (CES) hebben IBM en Farmer Connect een nieuwe mobiele consumentenapplicatie aangekondigd met de naam 'Thank My Farmer', die het voor koffiedrinkers mogelijk maakt hun koffie te traceren om de kwaliteit en oorsprong te begrijpen, en zelfs om de boer te ondersteunen die de bonen verbouwde. In samenwerking met diverse toonaangevende bedrijven in de wereldwijde toeleveringsketen is een traceerbaarheidsplatform ontwikkeld, aangedreven door IBM Blockchain.

We drinken wereldwijd heel veel kopjes koffie en consumenten kiezen steeds meer voor koffie die duurzaam wordt geteeld en op een verantwoorde wijze wordt geproduceerd. Maar ondanks de vooruitgang van internationale certificerende instanties, zijn er nog steeds koffieboeren die onvoldoende geld verdienen om hun product op de markt te brengen. De grote, wereldwijde toeleveringsketen maakt het traceren van koffie moeilijk. Eenmaal gekweekt stoppen bonen verschillende keren, zoals bij de exporteurs, verladers, importeurs, branders, distributeurs en detailhandelaren voordat ze uiteindelijk de consument bereiken. Elke deelnemer aan dit complexe systeem volgt alleen zijn kleine stukje van de reis en gebruikt hiervoor zijn eigen systeem om gegevens te loggen. Dit betekent dat de informatie over het product gefragmenteerd is.

'Thank My Farmer'-app

Consumenten die de kloof willen dichten tussen hun buurtbarista en de boer die hun koffie heeft verbouwd, hebben nu een oplossing. 'Thank My Farmer'-app is een consumentgerichte applicatie die informatie rechtstreeks uit de blockchain haalt op een gestandaardiseerde manier die in de hele industrie kan worden gebruikt. Het verbindt de gebruiker met boeren, handelaren, branders en merken. De informatie wordt gepresenteerd op een interactieve kaart, zodat je van elk product een verhaal kunt lezen. De app "Thank My Farmer" presenteert ook duurzaamheidsprojecten in koffiegemeenschappen en biedt consumenten de mogelijkheid om hen te ondersteunen. Blockchain-technologie brengt alle partijen in de koffieketen samen.

Introductie begin 2020

De nieuwe mobiele applicatie wordt begin 2020 op de markt geïntroduceerd. Europese consumenten zullen toegang hebben tot de "Thank My Farmer" -app via een nieuw merk van één oorsprong, Beyers 1769, geroosterd bij Beyers Koffie. Naarmate de app in 2020 groter wordt, worden grote en kleine bedrijven uitgenodigd om mee te doen en kunnen koffiedrinkers de gemeenschappen waar hun koffie wordt verbouwd, ondersteunen door lokale projecten te financieren.

Het Farmer Connect project is een ander voorbeeld van de impact van IBM bij het uitbreiden van de acceptatie van blockchain-technologie in veel industrieën, het transformeren van hele bedrijfsprocessen en het bieden van meer vertrouwde inzichten aan consumenten. IBM heeft baanbrekende blockchain-netwerken bijeengeroepen op gebieden als voedselveiligheid, wereldwijde verzending, handelsfinanciering, verantwoorde mijnbouw en nog veel meer.

Bron: IBM

Blonde Market Blend

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten