arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Oplossing voor visueel hacken

8 september 2017
3M

Werken in een kantoortuin vol wanden van glas, de koffiebar om de hoek of in de trein. Voor veel mensen tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld. Daar maken hackers gebruik van. Ze bemachtigen vertrouwelijke informatie door stiekem mee te kijken op beeldschermen. Oftewel: door visueel te hacken. FME-lidbedrijf 3M onderzocht het fenomeen en bedacht de Privacyfilter als oplossing.

Om te kijken hoe makkelijk het is om gevoelige bedrijfsgegevens te bemachtigen door middel van visueel hacken, voerden FME-lidbedrijf 3M en de Visual Privacy Advisory Council in samenwerking met het Ponemon Institute twee onderzoeken uit: het Visual Hacking Experiment in 2015 en het Global Visual Hacking Experiment in 2016. Daarbij werd een undercover hacker naar deelnemende bedrijfskantoren gestuurd. De belangrijkste resultaten zijn:

  1. Een undercover hacker slaagde er in 91% van de wereldwijde testcases in om informatie visueel te hacken.
  2. In bijna de helft van de wereldwijde testcases bemachtigde de undercover hacker binnen 15 minuten of minder informatie.
  3. Wereldwijd werd 52% van de gevoelige informatie gehackt via het computerscherm van werknemers.
  4. De hacker werd slechts in 38% van de gevallen tegengehouden. Dit betekent dat 68% van de tijd niemand iets deed om de hacker tegen te houden.

Verbeteren van de beveiliging

De resultaten van dit onderzoek wijzen op het belang van het goed beveiligen van kwetsbare plekken. Hierbij kun je denken aan open werkplekken in kantoorgebouwen maar ook locaties daarbuiten, bijvoorbeeld in treinen, vliegtuigen en horecagelegenheden. De Privacyfilters van 3M bieden een oplossing. De filters plak je op je scherm van bijvoorbeeld een laptop, desktop of iPad. Dankzij de slimme microlouvertechnologie zien mensen die van opzij willen meekijken een zwart scherm. Bekijk de video van 3M over de Privacyfilters.

Meer weten?

Op de website van 3M vind je meer informatie over de onderzoeken en de Privacyfilters.

3M

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten