arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Programma Green Shipping Waddenzee doet oproep voor innovatie

3 februari 2021
Green Shipping

FME-voorzitter Ineke Dezentjé-Hamming roept techbedrijven met innovaties en oplossingen voor de energietransitie op om aan te sluiten bij het programma Green Shipping Waddenzee. FME coördineert het vierjarige programma en werkt samen met bedrijven, kennisinstellingen en havens aan het versnellen van innovaties voor CO2-neutrale en fossielvrije scheepvaart en faciliteiten in de Waddenhavens.

Het programma is in maart 2020 gestart met vijf projecten. Aan het programma werken naast FME op dit moment vijftien bedrijven, vier havens, twee kennisinstellingen en een stichting mee.

De totale programmakosten bedragen 25,9 miljoen euro. Het Waddenfonds stelt 8 miljoen euro subsidie beschikbaar. Ook de provincies Groningen, Friesland en Noord-Holland steunen het programma financieel.

Lees meer over het programma Green Shipping
>

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten

FME.nl is vernieuwd

De artikelen, diensten en publicaties in Mijn FME zijn verplaatst naar 'Kennis & Advies' in de navigatiebalk. Bovendien hebben we de indeling verbeterd. Al jouw waardevolle tools zoals de beloningsbenchmark, het Cao Platform en onze dashboards zijn nog steeds via het Mijn FME menu toegankelijk.