arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Rechtbank beslist dat Nederland door kan met veilen van 5G-frequenties

25 mei 2020

De technologische industrie kan verder met de uitrol van slimme productieprocessen. Tijdens een kort geding, dat door tegenstanders van 5G was aangespannen tegen de Staat, stelde de rechter vandaag in haar uitspraak vast dat er geen gronden zijn om de uitrol van het snelle draadloze netwerk stil te leggen. De overheid gaat volgens de rechter zorgvuldig en veilig te werk, dus de veiling van frequenties kan gewoon doorgaan.

Slimme fabrieken

FME waardeert dat Nederland door kan met het veilen van 5G-frequenties. Dat betekent dat de technologische industrie verder kan met de uitrol van slimme productie processen. Het snelle draadloze 5G-netwerk is van groot belang voor de Nederlandse technologische industrie en daarmee voor de innovatiekracht en economie van Nederland. Slimme Nederlandse fabrieken kunnen wereldwijd de concurrentie aan, maar daarvoor zijn wel veilige, snelle en stabiele draadloze verbindingen nodig. Daarvoor is het nieuwe 5G-netwerk noodzakelijk. En innovatieve ondernemers hebben 5G nodig om nieuwe verbonden producten te ontwikkelen en wereldwijd te verkopen. Juist in deze onzekere economische tijd moeten we innovatie aanjagen en de ruimte geven.

De Stichting Stop5GNL had een kort geding aangespannen tegen de Staat, om de  verdere uitrol van 5G stil te leggen. Stop5GNL is er van overtuigd dat mogelijke gezondheidsrisico’s van het 5G-netwerk niet voldoende zijn onderzocht. De rechter is dat niet met hen eens.

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten