arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Remeha gouden winnaar bij SAP Quality Awards 2016

20 september 2016

Remeha is gouden winnaar bij SAP Quality Awards 2016 in de categorie ‘Fast delivery’. SAP Nederland beloont ieder jaar de meest succesvolle implementaties met een Quality Award. De categorie ‘Fast delivery’ heeft alles te maken met het snel, efficiënt en met oog voor kwaliteit implementeren van SAP oplossingen. De jury prijst Remeha voor het oppakken van de bijzondere uitdaging om één geautomatiseerd systeem te ontwikkelen dat in meerdere landen kan worden gebruikt.

De kritische jury looft Remeha ook voor de 'perfecte implementatie' van SAP Rapid Deployment Solutions en is onder de indruk van de resultaten die na de oplevering van het project zijn behaald. Het aantal ‘Days Inventory Outstanding’ is aanzienlijk gedaald. Daarnaast is de accuraatheid van de forecasts beduidend gestegen.

Optimaal voorraadbeheer

Het voornaamste doel voor Remeha was het optimaliseren van het voorraadbeheer door de klantbehoefte beter te voorspellen om zodoende de service te verhogen en tegelijkertijd de voorraad(kosten) te verminderen. Hiervoor moest de uitdaging aangegaan worden om één geautomatiseerd systeem te ontwikkelen dat in meerdere landen kan worden gebruikt. Met de hulp van partner Quinso slaagde Remeha erin om binnen zes maanden SAP APO Demand Planning RDS te implementeren in Nederland en Frankrijk.

Gap-analyse

“Het succes is mede gerealiseerd door het opstellen van een gap-analyse en het beschrijven van het gewenste planningsproces door de key-users en eindgebruikers”, stelt Hubert Wezenberg, managing partner bij Quinso. “Daarnaast heeft Quinso actief sturing gegeven aan de key-users en eindgebruikers om een andere manier van werken toe te passen.”

Afstemmen op klantvraag

Het resultaat is een platform dat Remeha in staat stelt om de benodigde voorraden nauwkeuriger af te stemmen op de klantvraag en veel verder vooruit te voorspellen, het planningsproces te standaardiseren en de service richting de eindklanten verder te optimaliseren. “SAP APO Demand Planning heeft een significante bijdrage geleverd aan het versterken van onze klantgerichtheid”, concludeert Jan Willem Rietdijk, CIO van BDR Thermea waar Remeha onderdeel van is.

Over SAP Quality Awards

SAP Nederland reikt ieder jaar de Quality Awards uit. Er zijn gouden, zilveren en bronzen awards te winnen in de categorieën Business transformation, Fast delivery en Innovation. Met het winnen van de Nederlandse Quality Award is Remeha direct genomineerd voor de EMEA Award.

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten