arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Siemens komt met app voor machinebouwers

1 juli 2016
Siemens

Siemens introduceert de Safety App Risicobeoordelingstraject voor machineveiligheid. In deze gratis app wordt de eindgebruiker stap voor stap geleid door het gehele traject van doelstellingen, wettelijke bepalingen en te volgen processen.

De Safety App is bestemd voor machinebouwers en eindgebruikers die zelf aanpassingen of wijzigen aanbrengen aan hun eigen machine of installatie. De Engelstalige app is momenteel alleen beschikbaar voor op de pc. Wellicht komt er in de toekomst nog een smartphone-variant, maar het is nu nog niet bekend wanneer. De online versie is wel via de browser van je smartphone te gebruiken.

Machinebouwers

De Europese richtlijnen eisen dat machinebouwers en eindgebruikers passende maatregelen nemen ter voorkoming van gevaarlijke machinesituaties voor medewerkers. Geen machine en situatie is gelijk. Dit vraagt dan ook om flexibele oplossingen voor machineveiligheid. Siemens tracht de gebruiker daarbij te helpen. IN dit geval met de nieuwe App Risicobeoordelingstraject.

Aan de hand van een praktijkvoorbeeld wordt de gebruiker meegenomen hoe elke fase van het gehele risicobeoordelingstraject te doorlopen: vanaf de risicoanalyse, via de risicoreductie tot en met de validatie. Om er verzekerd van te zijn dat men de informatie juist interpreteert, kan men elke doorlopen fase optioneel afsluiten met een test.

"Machineveiligheid vraagt om Safety Integrated."

Lees meer over de Safety App
Safety App

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten