arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Slim bed met anti-snurkfunctie

16 oktober 2019

Auping introduceerde eerder dit jaar een slim bed met anti-snurkfunctie: de snurker krijgt een zetje, de partner slaapt door. De nieuwe slimme bedbodem van Auping, de 'Auping Smart base', heeft een speciale anti-snurkfunctie. Hierdoor hoeft niemand meer wakker te liggen door een snurkende partner.

De nieuwe slimme bedbodem van Auping, de 'Auping Smart base', heeft een speciale anti-snurkfunctie. Hierdoor hoeft niemand meer wakker te liggen door een snurkende partner. Op het moment dat iemand snurkt, gaat het hoofdeinde een stukje omhoog, of krijgt de snurker een liefdevol zetje, waardoor de ander gewoon kan doorslapen. En dat is niet onbelangrijk, want snurken is voor veel mensen een serieus probleem en een grote ergernis in een relatie.

De Auping Smart base bestaat uit een verstelbare Auping spiraalbodem en Auping Connect. Auping Connect is een apparaatje onder de bedbodem dat te bedienen is via een app op de telefoon of tablet. De Auping Connect app meet het aantal decibel en zodra die registreert dat iemand snurkt, zijn er twee opties. Het ruggedeelte van de spiraalbodem beweegt eventjes - zodat de snurker zich omdraait - óf het hoofdeinde van het bed komt iets omhoog, zodat de luchtwegen van de snurker zich openen en vrij ademen weer mogelijk is. De gebruiker kan instellen wat hij of zij het prettigst vindt.

Serieus probleem

Jabe Faber is Category Manager Smart Technology bij Auping: "We houden ons al ruim 130 jaar intensief bezig met goed slapen. Een terugkerend thema is snurken. Het veroorzaakt veel slaapproblemen en is één van de grootste ergernissen in een relatie. Snurken ontstaat onder andere door het naar achter zakken van je gehemelte, tong en huig als je op je rug ligt, genetische aanleg of irritatie van de luchtwegen. We willen met de Auping Smart base een bijdrage leveren aan een betere nachtrust voor alle snurkers en hun partners."

Slimme wekker

De Auping Smart base heeft naast de anti-snurkfunctie nog meer functionaliteiten. Zo fungeert de bodem ook als slimme wekker: op het moment dat je het lichtst slaapt - binnen 30 minuten voor de ingestelde wektijd - gaat het hoofdeinde een stukje omhoog, waardoor je langzaam wordt gewekt. De wekker geeft 's avonds ook een seintje als het tijd is om naar bed te gaan.

De Smart base is in combinatie met de Homey hub van Athom aan te sluiten op meer dan 50.000 slimme apparaten in huis. Zo kan de gebruiker met een Sonos speaker of Philips Hue lamp de sfeer in de slaapkamer op verschillende manieren aanpassen. Door de koppeling met Google Home of Amazon Alexa is het bed aan te sturen met de stem, waardoor er helemaal geen telefoon of tablet meer nodig is.

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten