arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Smart Industry brengt IJssel succesvol 2016

Ledennieuws
2 mei 2017

Nederlandse productiebedrijven zijn links en rechts bezig de overstap naar Smart Industry te maken. IJssel heeft hen in 2016 geholpen de weg te vinden in deze stormachtige ontwikkelingen. De onderneming behaalde in 2016 met € 48.229.000 de hoogste omzet ooit. Het nettoresultaat bedroeg € 1.777.000 en lag daarmee 6% hoger dan het voorgaande jaar.

IJssel is ervan overtuigd dat Nederlandse productiebedrijven de mogelijkheden van Smart Industry moeten omarmen om wereldwijd concurrerend te blijven. Veel bedrijven zijn echter nog zoekende. IJssel neemt deze bedrijven bij de hand. Door eerst zelf ervaring op te doen met nieuwe technologieën, om die vervolgens in te zetten voor hun klanten. Bijvoorbeeld met 3D-printers om sneller onderdelen te leveren, drones voor industriële inspecties en augmented reality-brillen voor de productie van machineonderdelen.

Voorspelbaar onderhoud

Met de overname van onderhoudsexpert Oliveira - inmiddels werkzaam onder de naam IJssel Predictive Maintenance - heeft IJssel bovendien een grote stap gezet op het gebied van voorspelbaar onderhoud, een kostenbesparende werkwijze waarbij onderdelen worden vervangen voordat er een storing optreedt. Hiervoor gebruikt IJssel de nieuwe software Uptime Works. Deze software gebruikt meetdata uit de installatie om de onderhoudsbehoefte vooraf vast te stellen. Volgens de eerste resultaten zorgt de software ervoor dat installaties 15% meer werken en dalen de kosten tegelijkertijd met 25%! "Dat past helemaal in onze visie op Smart Industry", aldus algemeen directeur Rien Slingerland. "Het gaat niet om de techniek, hoe geavanceerd ook, maar om het resultaat."

Kennis delen

Als ambassadeur van de actieagenda Smart Industry vindt IJssel het belangrijk om zijn kennis ook te delen. In 2016 liet IJssel meer dan duizend klanten en mensen uit zijn netwerk via workshops, lezingen, trainingen en adviezen kennis maken met smart technologieën. Daarnaast is IJssel kartrekker van de BOOST actieagenda: een agenda met actiepunten die de industrie in Oost-Nederland slimmer en schoner moet maken. Directeur Freek van Zadelhoff: "Er valt nog veel te ontdekken op het gebied van Smart Industry. Door kennis hierover te delen, versnellen we dit proces. En dat is weer goed voor de concurrentiepositie van de Nederlandse industrie.

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten