arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Smart Working bij Van Doren Engineers: "Anders denken, gewoon doen"

25 september 2019
Van Doren

Op 24 september, tijdens de derde editie van de Week van de mki, deelde Van Doren Engineers de ins en outs en hun ervaringen met het vinden en binden van de juiste mensen. In een tijd dat er tekorten aan technisch personeel zijn, moet je je als potentiële werkgever goed op de kaart zetten. De connectie maken met talenten is daarom een wezenlijk onderdeel van de bedrijfsagenda bij dit bedrijf. "Alleen met de juiste mensen én kennis in huis blijven we vooroplopen", aldus directeur Jos van Doren.

Grote verandering

Daarom zette hij vijf jaar geleden een grote verandering in. De bedrijfscultuur ging volledig op de schop: van controle naar vertrouwen, van regels naar kaders en verantwoordelijkheden zo laag mogelijk in de organisatie. Deze transitie ging gepaard met een totale rebranding van het bedrijf. En alles bottom-up en gericht op actie. Anders denken, gewoon doen. Dat typeert de cultuur bij Van Doren Engineers. De slogan werd een aantal jaren geleden bedacht, samen met alle medewerkers.

Meer instroom dan uitstroom

Het ging niet zonder horten of stoten maar de resultaten zijn er. Vernieuwen en verbeteren zit in het DNA van het bedrijf en vacatures worden sneller gevuld. De laatste drie, vier jaar heeft Van Doren meer instroom dan uitstroom. Een positieve ontwikkeling aldus Jos: "Netto hebben wij een groei. We formuleren elk jaar doelstellingen en kpi’s en die halen we ook."

Neem iedereen mee

Ingrediënten voor succes? Persoonlijk, vertrouwen, gestructureerd, en een beetje lef! En neem iedereen mee, top-down werkt niet, het is belangrijk dat de veranderingen in de hele organisatie gedragen worden.

Lees het interview met Jos
Van Doren Engineers

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten