arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

SmartEagle Distance Sensor

9 april 2020
SmartEagle

Sinds Covid-19 werken de meeste mensen thuis. Na de eerste verspreiding van de ziekte wordt verwacht dat het werk op kantoor geleidelijk zal terugkeren. Er zal echter nog steeds een minimale afstand tussen kantoormedewerkers nodig zijn. Hoe zorg je ervoor dat de situatie in je kantoor veilig is?

Covid-19 is besmettelijk en verspreidt zich gemakkelijk. Om besmetting te verminderen adviseren het RIVM en de overheid dringend om een minimale afstand van 1,5 meter aan te houden. Dit zal waarschijnlijk ook gelden wanneer we geleidelijk terugkeren naar onze kantoren.

"Met de SmartEagle Distance Sensor zijn we erin geslaagd om één van onze bestaande oplossingen snel door te ontwikkelen voor de nieuwe vragen uit de markt." 

Afstandssensor

Hoe zorg je er als gebouwbeheerder voor dat je weet hoe goed je bezoekers op de gewenste 1,5 meter afstand blijven? SmartEagle heeft een afstandssensor ontwikkeld waarmee je de afstand tussen mensen in een (kantoor) ruimte kunt meten. Als het te druk wordt bij de receptie, in de lunchroom of bij de koffiemachine, geeft het systeem een waarschuwing. Daarmee kan de veiligheid van de medewerkers en bezoekers beter worden gegarandeerd. De afstand tussen mensen wordt gemeten met een netwerk van optische SmartEagle-sensoren. Elke sensor meet het aantal personen en de afstand daartussen.

Henk Schwietert, CEO van Evalan: "Met de SmartEagle Distance Sensor zijn we erin geslaagd om één van onze bestaande oplossingen snel door te ontwikkelen voor de nieuwe vragen uit de markt. Het is daarmee mogelijk om binnen gebouwen de anderhalve meter in de gaten te houden. Zo hebben wij het ook aangepakt bij onze Proximity Badge, waarbij we één van onze bestaande wearables geschikt hebben gemaakt voor het detecteren van afstanden. Bij gebruik van deze badge krijgen individuele personen een seintje krijgen als ze te dicht bij iemand anders zijn."

Dashboards

De gegevens van de verschillende sensoren worden gecombineerd om te valideren dat de onderlinge afstand aan de eisen voldoet. De resultaten zijn direct beschikbaar via verschillende mogelijke communicatiemiddelen. Bijvoorbeeld website dashboards, berichtendiensten, narrowcasting of verkeerslichten.

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten