arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Sorama en Fluke werken samen aan technologische oplossing eenvoudig persluchtlekken te visualiseren

30 april 2019
Sorama

De nieuwe Fluke ii900 Sonic Industrial Imager lokaliseert snel lucht- en vacuümlekken om bedrijven te helpen hun persluchtsystemen te onderhouden, de productiviteit te maximaliseren en de energierekeningen te verlagen.

Het gemiddelde persluchtsysteem verliest 30 procent van zijn lucht door lekken. Het opsporen van die lekken was voorheen een tijdrovend en vervelend proces. Fluke Corporation, de wereldleider in diagnostische industriële test- en meetapparatuur, heeft een exclusieve samenwerking met Sorama, een in Eindhoven gevestigd bedrijf dat gespecialiseerd is in geluidsbeheersing en geluidsanalyse. Fluke en Sorama hebben een nieuwe manier ontwikkeld om het detecteren van persluchtlekken te vereenvoudigen en te versnellen. Het resultaat van die samenwerking is de nieuwe Fluke ii900 Sonic Industrial Imager.

Fluke ii900 Sonic Industrial Imager

Met de Fluke ii900 Sonic Industrial Imager kunnen technici eenvoudig perslucht-, gas- of vacuümlekken traceren, zelfs in fabrieken met extreem veel omgevingsgeluid. Met de Fluke ii900 kunnen technici luchtlekken tot tien keer sneller identificeren dan met traditionele diagnosemethodes.

Tot nu toe was de techniek die werd gebruikt om geluid te visualiseren -  genaamd 'beam forming' - duur om te implementeren, gecompliceerd in gebruik en vooral gericht op high-end R&D- of consulting services. Fluke is de samenwerking met Sorama aangegaan om zijn ervaring op het gebied van akoestische beeldvorming beschikbaar te stellen voor onderhoudstechnici en heeft een tool ontwikkeld die de duurzaamheid en bruikbaarheid heeft die vereist zijn voor industriële onderhoudstoepassingen.

Innovatieve samenwerking

"Een paar maanden na het vieren van ons tienjarig jubileum, is dit een nieuwe mijlpaal voor Sorama", aldus Dr. Rick Scholte, CEO en oprichter van Sorama. "De samenwerking met Fluke maakt interessante applicaties voor onderhoudstoepassingen mogelijk, naast onze steeds groter wordende impact voor klanten op het gebied van geluidsarm productontwerp en slimme steden."

"Om de pijnpunten van onze klanten aan te pakken, zoeken we voortdurend naar samenwerkingen met innovatieve bedrijven", zegt Henk Koppelmans, engineering manager bij Fluke Corporation. "De samenwerking met Sorama is een mooi voorbeeld van de inzet van een disruptieve technologie voor schaalbare innovatie die klanten van Fluke zeer zullen waarderen."

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten