arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Spierings Mobile Cranes selecteert Teamcenter PLM als nieuw platform voor ontwikkeling en productie

16 juli 2018

Spierings Mobile Cranes, uitvinder van en marktleider in mobiele torenkranen, heeft Siemens Teamcenter® en reseller Enginia uitgekozen als hun standaard voor de ontwikkeling en productie van hun kranen. Vanaf de zomer van 2018 zal Spierings Mobile Cranes het werk van R&D, Product Engineering, Manufacturing Engineering en hun belangrijkste leveranciers integreren in één productontwikkelingsplatform.

Met de beslissing te kiezen voor Teamcenter van Siemens PLM Software bouwt Spierings Mobile Cranes voort op hun huidige implementatie van Solid Edge®, de CAD-applicatie van het bedrijf. Op basis van deze combinatie zal de producent van de mobiele torenkranen digitale samenwerking tot stand brengen, van het eerste conceptontwerp, via productengineering, tot productie- en productieoplossingen. De consolidatie van digitale productinformatie in één datapool zal de ontwikkeling van nieuwe kranen vergemakkelijken en  zal de snelle toename van het aantal productie-aantallen die Spierings ervaart als resultaat van hun succesvolle internationaliseringsstrategie ondersteunen. De ERP-integratie van Teamcenter en de introductie van Teamcenter-configuratiemanagement zullen de volledige “configure to order” waardeketen verder optimaliseren.

"De combinatie van Teamcenter-software met ons Solid Edge CAD-systeem, zal ons gehele productcreatieproces integreren, van ontwerp tot productieplanning tot het managen van productiemachines," zei Ivo Kolman, Managing Director van Spierings Mobile Cranes. "Speciaal voor onze nieuwste innovaties, zoals de City Boy, een hybride mobiele torenkraan die ontworpen is om te werken in stedelijke gebieden, hebben we oplossingen voor data management nodig zodat onze time-to-market verkort en we de snelgroeiende vraag op dit gebied bij kunnen houden." .

Spierings Mobile Cranes sluit zich aan bij het toenemende aantal bedrijven uit de maakindustrie dat software en diensten van Enginia gebruikt. Hiermee weten zij ruimte te creëren voor innovatie en vooruitgang te boeken bij de overgang naar Industry 4.0 en Smart Industry. Door Teamcenter PLM en training en services van Enginia te gebruiken, kunnen fabrikanten hun kwaliteit en efficiëntie in productontwerp en -ontwikkeling verbeteren.

Het moderne ontwerp van trucks en machines vereist een toenemende integratie van mechanische, elektrische en elektronische componenten met een steeds groter wordende software ratio. Dit vereist de integratie in een geïntegreerd platform van alle gerelateerde informatie van mechanisch, elektrisch en software om samenwerking mogelijk te maken in de hele waardeketen, inclusief leveranciers.

"Siemens PLM-software en onze trainingen en diensten zullen de maakindustrie helpen hun ontwikkelingsprocessen en hun productieplanning te verbeteren waardoor hun productiviteit  wordt verhoogd", verklaarde Paul Hörchner, eigenaar en directeur van Enginia en Platinum Expert Partner van Siemens PLM Software.

Vandaag is Enginia een van de leidende integrators van PLM-software met een sterke focus op de maakindustrie. De markt voor PLM-software vertoont een sterkere groei dan welke andere markt voor bedrijfssoftware dan ook. De toename van de productie, de lage beschikbaarheid van technisch personeel en de ambitie van de Nederlandse machinebouwers om toonaangevend te zijn in Smart Industry, zorgen voor de behoefte aan digitalisering en automatisering in deze markt.

Over Spierings

Sinds 1987 heeft Spierings het concept van mobiele torenkranen uitgevonden. Het is nu een internationaal bedrijf met ongeveer 1.000 mobiele torenkranen in gebruik in Europa, Azië en Afrika. Klanten zijn enthousiast; niet alleen omdat Spierings een topproduct levert, maar ook vanwege de uitstekende after sales service. Ontwikkeling en productie worden uitgevoerd in de moderne fabriek in Oss. 

Over Enginia

Enginia creëert bij bedrijven in de maakindustrie ruimte voor snellere en betere innovatie. Dit doen we door de prestaties van engineers, productieteams en het bedrijf te optimaliseren. Via onze businessunits Software, Detachering en Engineering bieden we passende automatisering, de juiste professionals en direct toepasbare antwoorden op complexe engineeringproblemen. Enginia is Platinum Expert Partner van Siemens PLM Software, FME Smart Industry-ambassadeur en Microsoft Silver Partner.

Via onze business unit Software biedt Enginia PLM-softwareoplossingen voor de maakindustrie. Onze CAD-, CAM-, CAE- en PLM-oplossingen en onze Rapid Start implementaties zullen de efficiëntie en effectiviteit van productontwikkeling en productie verhogen. Enginia creëert ruimte voor innovatie bij toonaangevende Nederlandse productiebedrijven.

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten