arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Succesvolle speeddates tussen bedrijven en defensie

16 oktober 2019

Defensie en bedrijven kunnen van elkaar leren, elkaar versterken en middelen doelmatiger inzetten. Voor beide partijen is veel te winnen door slimmer met elkaar samen te werken. Tijdens de tweede Summit, die FME met het Platform Defensie Bedrijfsleven en het reservistennetwerk IDEA organiseerden op dinsdag 15 oktober, werd dit door 400 bezoekers in de praktijk gebracht.

Speeddates

De Summit vond plaats op de Smart Base in Ede, het Fieldlab dat FME in het kader van Smart Industry samen met de landmacht heeft geïnitieerd. Hier werden ondernemers en militairen in 8 rondes door middel van ruim 100 speeddates aan elkaar voorgesteld. De ‘dates’ gingen over duurzaamheid, personeel en innovatie. Hieraan deden ook veel lidbedrijven deel. De reacties van defensie en bedrijven op deze speeddates waren zeer enthousiast.

Inzet van robotica

Op de Summit liet onder andere de RAS-eenheid (Robotics and Automated Systems) zien wat zij ontwikkelen. Samen met kennisinstellingen en bedrijven in de technologische industrie onderzoeken, testen en ontwikkelen zij de inzet van robotica bij de Landmacht. Dit jaar daagt de Defensie Innovatie Competitie start-ups en het mki ook uit om met nieuwe ideeën te komen voor het beter en veiliger optreden van militairen door de inzet van Smart Robotics. Doe hieraan mee als jouw bedrijf een goed idee of concept heeft en wie weet win je de € 200.000,- om je idee verder te ontwikkelen.

Uitwisseling personeel

Tijdens de Summit konden geïnteresseerde ondernemers ook gematcht worden voor een uitwisseling met Defensie. Het Platform Defensie Bedrijfsleven faciliteert ook de uitwisseling van personeel tussen defensie en bedrijven om kennis te delen en van elkaar te leren. 

Vervolg

Het Platform Defensie Bedrijfsleven gaat onder voorzitterschap van FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming en Plaatsvervangend Commandant der Strijdkrachten Onno Eichelsheim de komende tijd aan de slag met de uitkomsten van de Summit.

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten