arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Tropische zon in ondergrondse parkeergarage

17 juni 2019
Systemair

Het ziekenhuis Hospital Nobo Otrabandamet, met een totale omvang van 40.000 m², heeft een ondergrondse parkeergarage voor 535 auto’s. De half open tweelaagse parkeergarage wordt in basis natuurlijk geventileerd met ondersteuning van stuwventilatoren. Systemair in Nederland is verantwoordelijk voor het ventilatiesysteem dat aangestuurd wordt op basis van CO/NO2 detectie.

Goede ventilatie noodzakelijk

Per parkeerlaag wordt een minimale luchtcapaciteit vereist van meer dan 130.000 m3/uur. Om een goede ventilatie te waarborgen, zijn stuwventilatoren opgenomen. Toevoer van verse lucht en afvoer van vervuilde lucht verloopt via verschillende openingen in de gevel. De zuidgevel is grotendeels open, de west en oostgevel deels en de noordgevel is geheel gesloten.

De stuwventilatoren worden aangestuurd door een CO/NO2detectiesysteem.

Afhankelijk van de concentratie van vervuilde lucht worden de stuwventilatoren op half- of volvermogen geschakeld. Als de concentratie CO/NO2 boven de maximaal toelaatbare grenswaarde uitkomt worden alle stuwventilatoren op volvermogen gestuurd. In de garage zijn 31 stuks Systemair ventilatoren opgenomen, type IV. Dit zijn stuwkrachtventilatoren met een geringe opbouwhoogte.

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten