arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Tweede Kamer krijgt Commissie voor Digitale Zaken

6 oktober 2020
Digitalisering

De Tweede Kamer krijgt een commissie die zich bezig gaat houden met digitalisering. Een motie van CDA-Tweede Kamerlid Harry van der Molen die hiertoe opriep is vandaag aangenomen.

FME pleitte voor digitale versnellingsagenda

Eerder dit jaar onderzocht een Tijdelijke Commissie Digitale Toekomst hoe de Tweede Kamer haar kennispositie kan versterken op het gebied van digitalisering. Tijdens een hoorzitting die de tijdelijke commissie begin maart organiseerde, pleitte FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink voor een digitale versnellingsagenda. Die is nodig om de kansen van digitalisering voor economische groei en de aanpak van maatschappelijke uitdagingen optimaal te benutten.

Ondersteuning gehele Tweede Kamer

Aangezien digitalisering een doorlopend proces is, kan het versterken van de kennispositie op digitalisering in de Tweede Kamer niet bij een tijdelijke commissie blijven. Daarom adviseerde de commissie in haar eindrapport in mei al om een permanente commissie in te stellen. Dat advies is nu dus door de Tweede Kamer overgenomen. Dat is een goede ontwikkeling, omdat de Commissie voor Digitale Zaken de hele Tweede Kamer kan ondersteunen bij het versterken van haar inzicht en begrip als het gaat om digitale kansen en mogelijkheden. Uiteindelijk zullen alle 150 Tweede Kamerleden moeten gaan inzien dat digitalisering en innovatie in veel gevallen oplossingen biedt voor de uitdagingen waar zij zich dagelijks mee bezig houden.

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten